Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία Κεφαλογιάννη – Αβραμόπουλου για τα προβλήματα του θαλάσσιου τουρισμού

Συνεργασία Κεφαλογιάννη – Αβραμόπουλου για τα προβλήματα του θαλάσσιου τουρισμού

Με δεδομένο ότι η “κυβέρνηση έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητά της την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύσταση του αρμόδιου υπουργείου”, οι δύο υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος

Με δεδομένο ότι η “κυβέρνηση έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητά της την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και<...> ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύσταση του αρμόδιου υπουργείου”, οι δύο υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισαν χθες σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου ότι η στενή τους συνεργασία είναι ανάγκη προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός και ειδικότερα ο θαλάσσιος τουρισμός.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν κοινού ενδιαφέροντος θέματα που αφορούν:

  • Την ποιοτική αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
  • Τα Λιμενικά Ταμεία και τις Μαρίνες και συγκεκριμένα την επέκταση και εφαρμογή της τεχνογνωσίας σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα καθώς επίσης την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη οργανωμένων χώρων ελλιμενισμού ιδιωτικών σκαφών.
  • Τον ελλιμενισμό των ημερόπλοιων και το κόστος υπηρεσιών.
  • Την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
  • Την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο της κρουαζιέρας.
  • Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των σκαφών τουρισμού.

Την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών για την αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων θα έχει επιτροπή αποτελούμενη από ανώτατα στελέχη των δύο Υπουργείων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι “η κυβέρνηση ιδρύοντας αρμόδιο υπουργείο δεικνύει την πρόθεσή της για επενδύσεις στη μεγάλη βιομηχανία του τουρισμού”, ενώ όσον αφορά τη δεινή θέση που βρίσκεται η ελληνική κρουαζιέρα, ο ΥΕΝ τόνισε ότι “στις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι η επαναφορά του κλάδου των κρουαζιερόπλοιων στην παλιά του αίγλη”. Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των λιμανιών έτσι ώστε να είναι σε θέση να δεχθούν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Τέλος, και οι δυο υπουργοί απαντώντας για τις εκρήξεις στην Καλλιθέα, οι οποίες συνδέονται από τον ξένο τύπο με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων τόνισαν ότι “η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα” και ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν παρέλειψαν ωστόσο να αναρωτηθούν για το τι κρύβεται πίσω από τη σύνδεση του περιστατικού, ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν θα μπει στο παιχνίδι της μεγαλοποίησης ασήμαντων περιστατικών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024