Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤη χρηματοδότηση 2 έργων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης ενέκρινε το Ε.Τ.Π.Α.

Τη χρηματοδότηση 2 έργων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης ενέκρινε το Ε.Τ.Π.Α.

Τη χρηματοδότηση 2 μεγάλων και ιδιαίτερα σημαντικών έργων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης ενέκρινε χτεςτο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ε.Τ.Π.Α.. Την μελέτη και υλοποίηση των δύο έργων […]

Τη χρηματοδότηση 2 μεγάλων και ιδιαίτερα σημαντικών έργων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης ενέκρινε χτες<...>το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ε.Τ.Π.Α.. Την μελέτη και υλοποίηση των δύο έργων έχει αναλάβει η ΕΡΓΟΣΕ, ενώ το συνολικό τους ύψος ανέρχεται στα 839,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για την κατασκευή της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι, μήκους 54 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 565,5 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο έργο, αξίας 274 εκατ. ευρώ αφορά σε έργα αναβάθμισης της υφιστάμενης γραμμής του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της ταχύτητας των συρμών.

Το ποσοστό χρηματοδότησης του Ε.Τ.Π.Α., όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, θυγατρικής εταιρίας του Ο.Σ.Ε., ανέρχεται στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού των έργων, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί πως με την ολοκλήρωση των δύο αυτών έργων, τα οποία εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα `Σιδηρόδρομοι – αεροδρόμια – αστικές συγκοινωνίες` της περιόδου 2000 – 2008, θα επιτευχθεί μείωση του χρόνου διαδρομής των συρμών intercity Αθήνας – Θεσσαλονίκης, κατά, τουλάχιστον, 40 λεπτά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024