Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤην ένταξη των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων στα ΠΕΠ ζητά ο ΣΕΤΕ

Την ένταξη των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων στα ΠΕΠ ζητά ο ΣΕΤΕ

Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει κάθε επιμέρους τμήμα της τουριστικής προσφοράς της χώρας μας, ο ΣΕΤΕ, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με επιστολή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο

Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει κάθε επιμέρους τμήμα της τουριστικής προσφοράς της χώρας μας, ο<...> ΣΕΤΕ, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με επιστολή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο, ζητά την ένταξη των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων στα ΠΕΠ, ώστε να μπορέσουν και αυτές, οι περίπου 40.000 μικρές επιχειρήσεις, να προχωρήσουν σε άμεσες επενδύσεις βελτίωσης του προϊόντος τους.

Η παραπάνω κίνηση κρίνεται από τον ΣΕΤΕ αναγκαία διότι όπως τονίζει στην ανακοίνωση “το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής μας προσφοράς και αυτό που επηρεάζει κατά κύριο λόγο τον ποιοτικό μέσο όρο της, είναι τα μικρού μεγέθους ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα. Ειδικότερα, ο κλάδος των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, με περισσότερο από μισό εκατομμύριο κλίνες σε όλη την Ελλάδα, χρήζει μεγάλης ανάγκης αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.”

Σχετικά με το πρόβλημα με την μέθοδο αξιολόγησης των επιχειρήσεων αυτών, η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ αναφέρει ότι “η μέθοδος αυτή μπορεί να επανεξεταστεί και να τροποποιηθεί έτσι ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να επιλεγούν προς επιδότηση. Το κριτήριο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας λειτουργεί και εδώ (όπως και στον ΑΝ για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις) ως αποτρεπτικό των επενδύσεων, ως παράγοντας που εμποδίζει την ποιοτική αναβάθμιση, με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα την μείωση των θέσεων εργασίας λόγω μειωμένης ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος. Από την στιγμή που το ζητούμενο είναι η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, πρέπει με κάθε τρόπο να ενθαρρυνθεί και να προωθηθεί ο εκσυγχρονισμός των μικρών επιχειρήσεων”.

Τελειώνοντας, ο ΣΕΤΕ ζητά την επανεξέταση του θέματος και την άρση του κριτηρίου νέων θέσεων εργασίας ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ένταξης των εν λόγω επιχειρήσεων στα ΠΕΠ αντίστοιχες με αυτές του ΕΠΑΝ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024