Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒιώσιμος τουρισμός σε ένα βιώσιμο περιβάλλον

Βιώσιμος τουρισμός σε ένα βιώσιμο περιβάλλον

Μετά από πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ευγένιου Γιαννακόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2000 στον ΕΟΤ ευρεία σύσκεψη με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σκοπός […]

Μετά από πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ευγένιου Γιαννακόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2000 στον ΕΟΤ ευρεία σύσκεψη με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις<...> που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η μεθόδευση συνεργασίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος.
Στη συνάντηση, πήραν μέρος εκπρόσωποι της WWF Hellas, της Ελληνικής Εταιρίας για την Προστασία της Φύσης, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με: Την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση τόσο των τουριστικών επιχειρήσεων όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων για τη σημασία του περιβάλλοντος ως τουριστικού πόρου
Την εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση στελεχών όλων των εμπλεκομένων φορέων σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.
Την ανάπτυξη του οικο-τουρισμού
Την προβολή αξιόλογων οικοσυστημάτων της χώρας με την έκδοση ειδικών φυλλαδίων
Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, πρότεινε να καθιερωθεί ένα πλαίσιο τακτικής συνεργασίας με συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα εκπονήσει μικτή ομάδα εργασίας από στελέχη του ΕΟΤ και των περιβαλλοντικών οργανώσεων ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα διμερών επαφών και συνεργασίας για ad hoc θέματα. Συνοψίζοντας, θα μπορούσε κανείς να πει πως κοινός στόχος-σύνθημα είναι: Βιώσιμος τουρισμός σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024