Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥποβαθμισμένος ο τομέας του τουρισμού σε επίπεδο Ενωμένης Ευρώπης

Υποβαθμισμένος ο τομέας του τουρισμού σε επίπεδο Ενωμένης Ευρώπης

Σύμφωνα με την ομιλία του προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Σπύρου Κοκοτού στην ανοικτή συνεδρίαση της 8ης τακτικής γενικής συνέλευσης του συνδέσμου, ο τομέας του τουρισμού είναι υποβαθμισμένος, σε επίπεδο Ενωμένης […]

Σύμφωνα με την ομιλία του προέδρου του ΣΕΤΕ<.> κ. Σπύρου Κοκοτού στην ανοικτή συνεδρίαση της 8ης τακτικής γενικής συνέλευσης του συνδέσμου<...>, ο τομέας του τουρισμού είναι υποβαθμισμένος, σε επίπεδο Ενωμένης Ευρώπης παρόλη την καθολική αναγνώριση της συμβολής του στην οικονομική ανάπτυξη. Οι κύριοι λόγοι της υποβάθμισης είναι οι διαφορετικές επιδιώξεις μεταξύ βορείων και νοτίων χωρών στο θέμα της ένταξης του τουρισμού στις κοινές πολιτικές και η έλλειψη νομοθετικής βάσης για τη δημιουργία και στήριξη των πολιτικών αυτών.
Ο κ. Κοκοτός συνέχισε τονίζοντας ότι «η τάση της υποβάθμισης επιβεβαιώθηκε αρχικά με την απόρριψη του προγράμματος Φιλοξενία, το οποίο ήταν ένα πρόγραμμα ελάχιστης χρηματοδότησης του τουρισμού, ακόμα και στην πιο συρρικνωμένη μορφή του προϋπολογισμού 8 εκατ. Ευρώ – ενώ η αρχική πρόταση ήταν 25 εκατ. Ευρώ – και συνεχίστηκε κατά την πρόσφατη διοικητική αναδιάρθρωση της Επιτροπής, όπου ο τουρισμούς (από Διεύθυνση που ήταν για λίγα χρόνια) απορροφήθηκε ως 'τμήμα' στη Γενική Διεύθυνση Information and Enterprise.»
Ο κ. Κοκοτός αναφέρθηκε στην σημασία της ΟΝΕ για τον τουρισμό και στην επιρροή που ασκήσει το Ευρώ στην χώρα μας.
Στην γενική συνέλευση παραβρέθηκε και η ελληνίδα επίτροπος κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στις προοπτικές απασχόλησης στον τομέα παροχής υπηρεσιών και συγκεκριμένα στον τουρισμό.
Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης δόθηκε στους παραβρισκόμενους ο απολογισμός του 1999 και τα κύρια σημεία του προγράμματος δράσης του 2000.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024