Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒουλγαράκης: Αναγκαία η αρχιτεκτονική ανάδειξη κτιρίων της Γυάρου
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Βουλγαράκης: Αναγκαία η αρχιτεκτονική ανάδειξη κτιρίων της Γυάρου

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρούση Χρήστο και τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Βρούτση Ιώαννη, […]

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρούση Χρήστο και τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Βρούτση Ιώαννη, κατά<...>τη διάρκεια της περιοδείας του στις Κυκλάδες, επισκέφθηκε τη Γυάρο.

«Στο πλαίσιο της περιοδείας στις Κυκλάδες, είχα την ευκαιρία να σταματήσω στην Γυάρο και να ενημερωθώ από κοντά για την κατάσταση των κτιρίων και συνολικά του χώρου. Ως υπουργός Πολιτισμού είχα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Οι μελέτες χρηματοδοτούνται χωρίς προβλήματα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες ενέργειες που θα αναδείξουν το μνημείο ως τόπο ιστορικής μνήμης και φυσικά θα συμβάλλουμε στην ευρύτερη αξιοποίηση του” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης.

“Πράγματι” κατέληξε “αξίζει η πολιτεία να σκύψει με προσοχή και σεβασμό στο χώρο αυτό. Όχι μόνο γιατί είναι συνδεδεμένος με ένα μεγάλο (και πρόσφατο) κομμάτι της ιστορίας μας, αλλά και γιατί έχει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να συντηρηθεί και να αναδειχθεί».

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024