Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΗ Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αναλαμβάνει τις μελέτες αντιπλημμυρικών και αναδάσωσης
Αναθέσεις

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αναλαμβάνει τις μελέτες αντιπλημμυρικών και αναδάσωσης

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου θα αναλάβει την εκπόνηση των μελετών αντιπλημμυρικής-αντιδιαβρωτικής προστασίας για τις δασικές εκτάσεις που κάηκαν και την αναδάσωση που απαιτείται στο Κιοτάρι.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ορίζεται ανάδοχος αποκατάστασης-αναδάσωσης και δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων. Η Ένωση βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης μελετών για την αντιδιαβρωτική-αντιπλημμυρική προστασία και αναδάσωση που θα πρέπει να έχουν εκπονηθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

To Travel Daily News μίλησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλη Μαρκόπουλο, ο οποίος μας τόνισε ότι “Η Ένωση έπραξε το αυτονόητο, θεωρούμε ότι έπρεπε να μπούμε μπροστά να βοηθήσουμε σε αυτό το έργο κομβικής σημασίας για τη Ρόδο και να βοηθήσουμε στην επιτάχυνση των διαδικασιών. Θα εκπονήσουμε μελέτες με αντιπλημμυρικά έργα, με σχέδιο αναδάσωσης, και με γενική αποκατάσταση της καμμένης περιοχής. Η όλη διαδικασία θα γίνει σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες θα σταθούμε αρωγοί.”

Ειδικότερα, στην πράξη ορισμού αναδόχου αναφέρονται τα εξής:
«Αποφασίζουμε

Ορίζουμε την «ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ» (Πλωτάρχου Πλέσσα 2, Ρόδος 851 00) ανάδοχο αποκατάστασης με σκοπό την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας για τη συγκράτηση του εδάφους, τον περιορισμό της διάβρωσης και της επιφανειακής απορροής για τις καείσες δασικές εκτάσεις (συνημμένο), της από 18.07.2023 πυρκαγιάς στην περιοχή ευθύνης τής Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσων τής περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακόμη ορίζουμε την ως άνω προαναφερόμενη ΕΝΩΣΗ ως ανάδοχο αναδάσωσης, για τις εκτάσεις που αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο, όπως θα καθοριστούν από την οικεία Διεύθυνση Δασών, πέριξ των ξενοδοχείων τής παραλιακής ζώνης στην περιοχή ενδεικτικά από Γεννάδι, Κιοτάρι έως Λάρδο, καθώς και γύρωθεν των πληγέντων οικισμών (ομοίως ενδεικτικά Ασκληπειό, Λάερμα), με σκοπό την εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης αναδάσωσης.

Οι όροι εκπόνησης και έγκρισης των μελετών, είναι αυτοί που ορίζονται στην ανωτέρω (8) σχετική απόφαση υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η τήρησή τους αποτελεί υποχρέωση της αναδόχου ΕΝΩΣΗΣ της παρούσας πράξης.

Η ανάδοχος έχει υποχρέωση να υποβάλλει αρμοδίως για έγκριση τις αντιδιαβρωτικές, αντιπλημμυρικές, καθώς και αναδάσωσης μελέτες σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και να κοινοποιήσει εγγράφως στη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσων τα στοιχεία του/των μελετητή/τών της εκπόνησης των αντίστοιχων μελετών.

Τυχόν παρέκκλιση από τους εν λόγω όρους επιφέρει την αυτοδίκαιη ακύρωση της πράξης.

Με την παρούσα πράξη ορισμού αναδόχου, δεν θίγονται στο παραμικρό τα εμπράγματα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου ή ιδιωτών επί της καμένης δασικού χαρακτήρα έκτασης, τα οποία διατηρούνται στο ακέραιο.

Ως καταληκτική προθεσμία ολοκλήρωσης της εκπόνησης των μελετών αντιδιαβρωτικής – αντιπλημμυρικής προστασίας και αναδάσωσης ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2023.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024