Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕγκαίνια νέου διαδρόμου του Αεροδρομίου Σητείας

Εγκαίνια νέου διαδρόμου του Αεροδρομίου Σητείας

Στα εγκαίνια του νέου διαδρόμου του Αεροδρομίου της Σητείας παραβρέθηκε προχθές ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής. Ο κ. Βερελής, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Αεροδρόμιο της Σητείας, […]

Στα εγκαίνια του νέου διαδρόμου του Αεροδρομίου της Σητείας παραβρέθηκε προχθές ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής.

Ο κ. Βερελής, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Αεροδρόμιο της Σητείας, δήλωσε τα εξής:
“Οι συνεχείς επενδύσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας είναι μέρος της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Η Ελλάδα, με τη δύσκολη γεωγραφική της διαμόρφωση, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο αριθμό αερολιμένων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της χώρας και ιδιαίτερα του νησιωτικού συμπλέγματος. Οι επενδύσεις που γίνονται σε πολλά αεροδρόμια, όπως σε αυτό που επισκεφθήκαμε σήμερα στη Σητεία της Κρήτης, εξασφαλίζουν την άνετη αλλά και ασφαλή μετακίνηση τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών και στηρίζουν την τουριστική υποδομή της περιοχής. Ιδιαίτερα το Ανατολικό Λασίθι, που διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία, αλλά παρέμεινε μέχρι σήμερα σε σχετική απομόνωση, θα έχει πλέον ένα πλήρες αεροδρόμιο και θα αποτελεί προσβάσιμο στόχο αεροπορικής μεταφοράς”.

Σημειώνεται ότι ο δημοτικός αερολιμένας Σητείας διέθετε μέχρι τώρα ένα μικρό διάδρομο 730Χ25 μ. κατάλληλο μόνο για πτήσεις εσωτερικού με αεροσκάφη τύπου “Dornier” και αεροσταθμό επιφάνειας 185 τ.μ. Η σημερινή του κίνηση ήταν της τάξεως των 2.000 επιβατών ετησίως.

Με τα έργα που έγιναν και συνεχίζουν να υλοποιούνται, προκειμένου να αναβαθμιστεί το Αεροδρόμιο, θα εξυπηρετούνται πτήσεις εσωτερικού με μεγαλύτερα αεροσκάφη και εξωτερικού χωρίς ενδιάμεσες στάσεις από ακραία σημεία της Ευρώπης.

Τα έργα αυτά, στην τελική τους μορφή, είναι τα εξής:

  • Κύριος διάδρομος 2.070Χ30 μ. που θα μπορεί να δεχθεί όλους τους τύπους αεροσκαφών.
  • Δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών 120Χ200=24.000 τ.μ., δηλαδή 3 θέσεις στάθμευσης.
  • Κτίριο αεροσταθμού 7.500 τ.μ.

Το συνολικό κόστος των έργων αυτών ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ (10 δισεκατομμύρια δραχμές).

Στην παρούσα φάση, το Αεροδρόμιο της Σητείας θα λειτουργήσει με το τμήμα των τελικών εγκαταστάσεων που έχει ολοκληρωθεί, δηλαδή:

  • Κύριο διάδρομο 1.200Χ30 μ. (εξυπηρετεί αεροσκάφη, όπως ΑΤR 72)
  • Προσωρινό προκατασκευασμένο αεροσταθμό επιφάνειας 300 τ.μ.

Το υπόλοιπο τμήμα του διαδρόμου, μήκους 870 μ. και το δάπεδο στάθμευσης των αεροσκαφών είναι υπό κατασκευή και θα έχουν περατωθεί τον Μάρτιο του 2003. Επίσης, το κτίριο του αεροσταθμού είναι στη φάση της τεχνικής μελέτης, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος έτους και, στη συνέχεια, θα δημοπρατηθεί το έργο, με εκτιμώμενο χρόνο περάτωσης το έτος 2005.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η Σητεία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των άγονων γραμμών (Αλεξανδρούπολη-Σητεία και Άκτιο-Σητεία).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024