Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣήμερα είναι η έναρξη της νέας εποχής στις ελληνικές αερομεταφορές

Σήμερα είναι η έναρξη της νέας εποχής στις ελληνικές αερομεταφορές

Μία νέα εποχή στις ελληνικές αερομεταφορές ξεκινάει σήμερα στις 11:00 με την τελετή εγκαινίων του νέου διεθνούς αερολιμένα ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ στα Σπάτα. Τα επίσημα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Αθήνας […]

Μία νέα εποχή στις ελληνικές αερομεταφορές ξεκινάει σήμερα στις 11:00 με την τελετή εγκαινίων του νέου διεθνούς αερολιμένα 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στα Σπάτα<.><...>.

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Αθήνας θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι από τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος, και άλλα στελέχη του κόμματος, καθώς και οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Τζαννής Τζαννετάκης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από τις 8 το πρωί η Τροχαία θα λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων που οδηγούν στο νέο αεροδρόμιο και ιδιαίτερα στη Λεωφόρο Μεσογείων. Γι' αυτό, η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τους και να αποφεύγουν τη στάθμευση των οχημάτων κατά μήκος των οδών προς αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας και κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, 100 άτομα θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά του αεροδρομίου για να παράσχουν βοήθεια και πληροφορίες με την ειδική κονκάρδα με την ένδειξη "Μπορώ να σας βοηθήσω".

Σύμφωνα με την οδηγία (notam) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και παραδόθηκε ήδη σε όλους τους αεροναυτιλομένους (αεροπορικές αρχές ξένων χωρών και αερομεταφορείς), ο νέος διεθνής αερολιμένας της Αθήνας αρχίζει επισήμως τη λειτουργία του την <Β>Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέριΒ>. Θα δέχεται μόνο τα αεροσκάφη που πρόκειται να απογειωθούν-αναχωρήσουν από αυτόν μετά τις 6 το πρωί της επομένης ημέρας 29 Μαρτίου.

Το αεροδρόμιο του Ελληνικού σταματά τη λειτουργία του για όλες τις εμπορικές πτήσεις στις 12 τα μεσάνυχτα της 28ης Μαρτίου.

Όπως προκύπτει από τη notam της ΥΠΑ, την ερχόμενη Τετάρτη τα δύο αεροδρόμια του Ελληνικού και των Σπάτων θα λειτουργήσουν ταυτοχρόνως για διάστημα εννέα ωρών (από τις 3 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα).

Ακόμη, τα ξημερώματα της ερχόμενης Πέμπτης για διάστημα έξι ωρών (από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 6 το πρωί) δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά απογείωση.

Στο διάστημα αυτό θα γίνει η μεγάλη μετακόμιση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και των άλλων αεροπορικών εταιριών από το αεροδρόμιο του Ελληνικού σε αυτό των Σπάτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024