Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΘωρακίζονται τα ελληνικά και κυπριακά αεροδρόμια

Θωρακίζονται τα ελληνικά και κυπριακά αεροδρόμια

Θωρακίζονται όλα τα ελληνικά και κυπριακά αεροδρόμια ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, τόσο σε θέματα ελέγχου αποσκευών, όσο και σε θέματα ελέγχου επιβατών, σύμφωνα […]

Θωρακίζονται όλα τα ελληνικά και κυπριακά αεροδρόμια ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού<...>, τόσο σε θέματα ελέγχου αποσκευών, όσο και σε θέματα ελέγχου επιβατών, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Βερελής γνωστοποίησε ότι όλοι οι επιβάτες θα μπορούν να μεταφέρουν μόνο μία χειραποσκευή μέσα στο αεροσκάφος και αυτή θα είναι συγκεκριμένων διαστάσεων. Οι υπόλοιπες αποσκευές θα παραδίδονται και θα φορτώνονται στα αεροπλάνα ενώ θα υπάρχει αναγνώριση ορισμένων αποσκευών που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτες.

Οι επιβάτες και στις πτήσεις του εσωτερικού θα περνούν δειγματοληπτικά από δεύτερο έλεγχο πριν φτάσουν στο αεροπλάνο. Επίσης θα γίνεται από τις αστυνομικές υπηρεσίες έλεγχος ταυτοπροσωπίας σε διάφορα σημεία των αεροδρομίων και θα ελέγχονται όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο.

Οι πόρτες των θαλάμων διακυβέρνησης των αεροσκαφών θα ασφαλίζονται και θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες εντός των αεροσκαφών, να φρουρούνται τα αεροσκάφη στους χώρους παρκαρίσματος των αεροδρομίων και να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος στο προσωπικό των αεροδρομίων.

Παράλληλα θα ενισχυθεί η φρούρηση των αεροσκαφών κατά τις νυχτερινές ώρες. Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επιθεώρησε ήδη τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κέρκυρας.

Τα μέτρα ασφαλείας στην Κύπρο

Εν τω μεταξύ, ανάλογες αποφάσεις πήρε στην Κύπρο και η πενταμελής υπουργική επιτροπή της οποίας προήδρευσε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Aβέρωφ Nεοφύτου. Λήφθηκε απόφαση να εγκατασταθεί αμέσως το ειδικό μηχάνημα ελέγχου, ώστε να ελέγχονται στο εξής όλες οι αποσκευές (μέχρι σήμερα οι αποσκευές δεν περνούσαν από τον έλεγχο μηχανήματος με ακτίνες) όπως γίνεται και με τις χειραποσκευές.

Από αυστηρό έλεγχο θα περνάνε ακόμα και οι επίσημοι με τις αποσκευές τους και οι διπλωματικοί σάκοι. Για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθεί και στην αίθουσα επισήμων ακτινολογικό μηχάνημα ελέγχου.

Για την καλύτερη αστυνόμευση του περιφραγμένου χώρου του αεροδρομίου, αποφασίστηκαν πυκνές περιπολίες αστυνομικών με εκπαιδευμένα σκυλιά και ελέγχου των ταυτοτήτων εισόδου των εργαζομένων στα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Παράλληλα, τερματίζονται όλες οι διευκολύνσεις που προσφέρονταν στους επιβάτες, οι οποίοι υπόκεινται τώρα σε αυστηρό έλεγχο διαβατηρίων, ακόμα και σωματικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024