Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ Ινδονησία μηνύει το Ηνωμένο Βασίλειο για το πρόστιμο μαμούθ της Airbus
Πρόστιμο Airbus

Η Ινδονησία μηνύει το Ηνωμένο Βασίλειο για το πρόστιμο μαμούθ της Airbus

Η Ινδονησία θέλει μέρος του διακανονισμού δωροδοκίας 990 εκατομμυρίων ευρώ της Airbus και απειλεί με μήνυση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ινδονησία ανακοίνωσε ότι θα μηνύσει την υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς του Ηνωμένου Βασιλείου διότι δε της αποδίδεται μερίδιο από την ποινή που επιβλήθηκε στην Airbus. Το 2020 στην Airbus επιβλήθηκε πρόστιμο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο να παίρνει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η χώρα φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής προσφυγής κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για τον αποκλεισμό του από τον διακανονισμό δωροδοκίας της Airbus, παρά το γεγονός ότι παρείχε «κρίσιμα στοιχεία» κατά τη διάρκεια της έρευνας. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας σκοπεύει να ακυρώσει τη συμφωνία και να επαναδιαπραγματευτεί για να εξασφαλίσει ένα μέρος του προστίμου, καταθέτοντας αγωγή στο αγγλικό δικαστήριο. Ο υπουργός Yasonna Laoly είπε στο Reuters: «Είμαστε μια από τις χώρες-θύματα, απλώς επιδιώκουμε τη δικαιοσύνη», ενώ ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα Garuda Indonesia φυλακίστηκε για διαφθορά που αφορούσε αεροσκάφη Airbus.

Η Bombardier βρίσκεται επίσης υπό έρευνα από το Γραφείο Σοβαρών Απάτης του Ηνωμένου Βασιλείου για ύποπτη δωροδοκία που αφορά την Garuda Indonesia, και η Ινδονησία αναζητά μερίδιο στους μελλοντικούς οικισμούς της Bombardier.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024