Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜειωμένα τα ασφαλιστικά συμβόλαια των αεροπορικών εταιριών

Μειωμένα τα ασφαλιστικά συμβόλαια των αεροπορικών εταιριών

Οι αεροπορικές εταιρίες πληρώνουν πολύ λιγότερα χρήματα για την ασφάλιση τους, σε σύγκριση με το μέσο όρο του παρελθόντος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από ασφαλιστική εταιρία και […]

Οι αεροπορικές εταιρίες πληρώνουν πολύ λιγότερα χρήματα για την ασφάλιση τους, σε σύγκριση με το<...> μέσο όρο του παρελθόντος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από ασφαλιστική εταιρία και αφορούσε στο τρίτο τέταρτο του έτους.

Το ποσοστό των αεροπορικών εταιριών, που ανανέωσαν την ασφαλιστική τους κάλυψη εντός του χρονικού διαστήματος Ιουλίου – Αυγούστου, παρουσίασε μείωση της τάξης του 12% για “hull insurance” και 13% “on liability exposures”, σύμφωνα με έρευνα του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου παγκοσμίως, του `Aon`.

Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, έχει καταγραφεί μείωση 16% στο “hull” και 13% “on liability exposures”.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες ανανέωσαν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια μερικές εβδομάδες πριν το τέλος του χρόνου, και για αυτό το λόγο τέτοιου είδους έρευνες, που αναφέρονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα δίνουν μια πολύ καλή εικόνα της πορείας αυτών των συμβολαίων. Έτσι, τα τελευταία αποτελέσματα, που παρουσιάζουν μείωση των ασφαλιστικών συμβολαίων των αεροπορικών εταιριών, προμηνύουν και συνέχιση αυτής της μείωσης ως το τέλος του χρόνου.

Να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά κόστη των αεροπορικών εταιριών εκτινάχτηκαν στα ύψη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, όταν τα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα των τρομοκρατών για να πλήξουν το Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο και το Πεντάγωνο.

Μάλιστα σχετικά με τις μειώσεις αυτές, ο εκπρόσωπος του Aon σημείωσε ότι “τα ποσοστά ασφάλισης των αεροπορικών εταιριών είναι ιδιαίτερα χαμηλά και μάλιστα τα χαμηλότερα της τελευταίας πενταετίας, κάτι που οφείλεται”, όπως σημείωσε ο ίδιος “στα καινούργια αεροσκάφη, στην εξελιγμένη τεχνολογία και στην μεγαλύτερη έμφαση, που έχει δοθεί τον τελευταίο καιρό στα θέματα προστασίας και ασφάλειας”.

Αλλά, από την άλλη υπογράμμισε το γεγονός ότι “από την στιγμή που οι αεροπορικές εταιρίες έχουν αγοράσει περισσότερα αεροσκάφη και ο αριθμός των επιβατών τους έχει αυξηθεί αισθητά( +19%) αυτό σημαίνει μεγαλύτερη έκθεση των αεροπορικών εταιριών σε επικίνδυνες καταστάσεις, για τις οποίες θα πρέπει να ασφαλιστούν.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024