Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥπογραφή αεροπορικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Νέας Ζηλανδίας

Υπογραφή αεροπορικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Νέας Ζηλανδίας

Συμφωνία σε θέματα αεροπορίας, που επιτρέπει σε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες να εκτελούν πτήσεις μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και κάθε κράτους – μέλουςτης Ε.Ε., υπεγράφη χτες στις Βρυξέλλες, παραμερίζοντας κατά αυτό τον […]

Συμφωνία σε θέματα αεροπορίας, που επιτρέπει σε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες να εκτελούν πτήσεις μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και κάθε κράτους – μέλους<...>της Ε.Ε., υπεγράφη χτες στις Βρυξέλλες, παραμερίζοντας κατά αυτό τον τρόπο τους όποιους εθνικούς περιορισμούς.

Η υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι αερομεταφορές εκτός από περιοχές συνδέουν ανθρώπους, πολιτισμούς και επιχειρήσεις και παράλληλα ενδυναμώνουν αισθητά τις οικονομικές, εμπορικές και κοινωνικές σχέσεις των δύο περιοχών.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει την έναρξη διαλόγου για διαπραγματεύσεις `Ανοιχτού Ουρανού`, στο πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. σε αεροπορικά ζητήματα. Οι διαπραγματεύσεις αυτές είχαν διπλό σκοπό: αφενός να ανοίξουν την αγορά, ώστε να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία και αφετέρου να διασφαλίσει τους κανονισμούς λειτουργίας, ανταγωνισμού, ασφάλειας και περιβαλλοντικής ευθύνης, που καλούνται να πληρούν οι αεροπορικές εταιρίες εντός του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες συμφωνίες έχουν ήδη υπογραφή με την Χιλή, τη Σιγκαπούρη, την Ουκρανία, την Γεωργία και άλλες Βαλκανικές χώρες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιτυχώς ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για παρόμοιες συμφωνίες με άλλες 23 χώρες στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, της Μαλαισίας, του Μαρόκο και του Λίβανου. Περισσότερες συμφωνίες με χώρες από όλες τις ηπείρους θα ακολουθήσουν εντός των επόμενων μηνών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024