Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAxon Airlines: Πρόσκληση για ανοικτές συνεργασίες με στόχο την αναδιοργάνωση της Ολυμπιακής

Axon Airlines: Πρόσκληση για ανοικτές συνεργασίες με στόχο την αναδιοργάνωση της Ολυμπιακής

Ο πρόεδρος της Axon Airlines κ. Θωμάς Λιακουνάκος, σε εκδήλωση παρουσίασης της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη, απεύθυνε πρόσκληση προς οποιοδήποτε φορέα να συμμετάσχει στο σχήμα που θα αναλάβει την μεγάλη προσπάθεια […]

Ο πρόεδρος της Axon Airlines<.> κ. Θωμάς Λιακουνάκος, σε εκδήλωση παρουσίασης της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη, απεύθυνε πρόσκληση προς<...> οποιοδήποτε φορέα να συμμετάσχει στο σχήμα που θα αναλάβει την μεγάλη προσπάθεια για την αναδιοργάνωση της Ολυμπιακής, ανεξάρτητα αν πήρε μέρος ή όχι στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της.

Παρόλο που ο κ. Λιακουνάκος κρίνει ως πιο συμφέρουσα επιλογή αυτής της ενσωμάτωσης της Axon Airlines στη μεγαλύτερη Ολυμπιακή, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της αυτόνομης και παράλληλης ανάπτυξης των δύο εταιριών σε περίπτωση που το ελληνικό δημόσιο προτιμά αυτή την λύση.

Ο κ. Λιακουνάκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόταση της εταιρίας του για την Ολυμπιακή Αεροπορία υπερέχει από τις άλλες. Όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ των Κυπριακών Αερογραμμών, και της Alitalia, o κ. Λιακουνάκος μετέφερε τις τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιριών αφορούν εμπορική συμφωνία και όχι τη συμμετοχή της Alitalia στη μετοχική σύνθεση της Ολυμπιακής.

Ο κ. Λιακουνάκος δήλωσε ότι πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει σε κερδοφορία την Ολυμπιακή, το πολύ σε τέσσερα χρόνια, αρκεί να εξασφαλιστεί εργασιακή ειρήνη.
Για το προσωπικό είπε ότι υπάρχουν τρεις λύσεις: Μία κατηγορία να οδηγηθεί στη λύση της εθελουσίας εξόδου σε συνταξιοδότηση.
Μία άλλη κατηγορία να μετατεθεί σε άλλους φορείς του δημοσίου με τη συναίνεση των εργαζομένων.
Και η τρίτη, που θα είναι μεγαλύτερη αριθμητικά, να παραμείνει στην ΟΑ.

Άφησε να εννοηθεί ότι για όσους θα παραμείνουν στην Ολυμπιακή θα υπάρξει αισθητή βελτίωση των αποδοχών, έτσι ώστε να κλείσει η ψαλίδα, που υπάρχει σήμερα μεταξύ πολύ υψηλόμισθων και σχετικά χαμηλόμισθων, σε σχέση με αντίστοιχα μισθολόγια αεροπορικών εταιριών του εξωτερικού.

Επίσης, η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και με την εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου των Σπάτων, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της μείωσης του υψηλού κόστους που συνεπάγεται η λειτουργία της Ο.Α. στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Ο κ. Λιακουνάκος χαρακτήρισε εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι οι πωλήσεις της Axon Airlines διπλασιάζονται ετησίως. Η Axon, στην οποία επί του παρόντος έχουν επενδυθεί 10 δισ. δρχ, το 2000 είχε τζίρο 10 δισ. δρχ και το 2001 αναμένεται να έχει τζίρο 20 δισ. Μετά τις 4 πρώτες ζημιογόνες χρήσεις (1999-2002), η εταιρία αναμένεται να περάσει σε φάση κερδοφορίας από τη χρήση του 2003.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024