Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Transat έλαβε προσφορά εξαγοράς από την TUI AG για τις μονάδες της σε Γαλλία και Ελλάδα
TOs

Η Transat έλαβε προσφορά εξαγοράς από την TUI AG για τις μονάδες της σε Γαλλία και Ελλάδα

Με έδρα την Αθήνα, η Tourgreece είναι ένα απο τα παλαιοτερα τουριστικά πρακτορεία. Μαζί, η Transat France και η Tourgreece έχουν προσωπικό 800 υπαλλήλους. Οι συνολικές πωλήσεις τους ανέρχονται σε 450 εκατ. ευρώ περίπου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από την 31η Οκτωβρίου 2016.

Η Transat Α.Τ. Inc, μια από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες εταιρείες τουρισμού στον κόσμο ηγέτιδα στον Καναδά στα ταξίδια διακοπών, έλαβε προσφορά από TUI AG για την αγορά των λειτουργικών επιχειρηματικών της μονάδων (TOs), των Transat France και Tourgreece στην αξία των 54,5 εκατ. ευρώ. Σε αυτήν τη βάση, η Transat έχει χορηγήσει αποκλειστικότητα στην TUI AG. Η σχεδιαζόμενη συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές και τη συμβουλευτική γνώμη του France Works Council της Transat (που εκπρόσωπεί τους εργαζόμενους), όπως επιβάλλεται από τον γαλλικό νόμο. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από την 31η Οκτωβρίου 2016.

“Η συναλλαγή αυτή θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση υλοποίησης του στρατηγικού μας πλάνου, το οποίο απαιτεί εστίαση στην κερδοφόρο ανάπτυξη της Transat στην αμερικανική ήπειρο και στη διατλαντική αγορά ως ένας κάθετα δραστηριοποιούμενος TO, αεροπορική εταιρεία ταξιδιών αναψυχής και ξενοδοχειακή επιχείρηση”, δήλωσε ο Jean-Marc Eustache, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Transat AT Inc.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την προοπτική της ένωσης της Transat France με την TUI. Η Transat France είναι ένας οργανισμός με πολλά περιουσιακά στοιχεία και ταλέντα, που θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της TUI στη Γαλλία. Οι συνέργειες που δημιουργούνται θα ήταν επωφελείς τόσο για την TUI όσο και για τους Γάλλους πελάτες μας. Η ένωση των δυνάμεων της TUI με την Transat France σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μία ευρύτερυ και μοναδική γκάμα προϊόντων, με μεγαλύτερη ευελιξία για τους πελάτες μας, περισσότερα αεροδρόμια αναχώρησης και περισσότερες επιλογές στη διάρκεια της παραμονής τους. Η αξιόπιστη εικόνα της TUI, η δύναμή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε περισσότερες καινοτομίες θα μας επιτρέψει, μαζί, να προσφέρουμε εξαιρετικό value-for-money”, σημείωσε ο Elie Bruyninckx, διευθύνων σύμβουλος της TUI Western Region.

Με έδρα το Παρίσι Παρίσι, η Transat France είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος ολοκληρωμένος TO στη Γαλλία, όπου και λειτουργεί με τα σήματα Vacances Transat και Look Voyages. Η Transat καθιερώθηκε ως TO στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και απέκτησε την Look Voyages το 1996. Με έδρα την Αθήνα, η Tourgreece είναι ένα νεοεισερχόμενο τουριστικό πρακτορείο. Μαζί, η Transat France και η Tourgreece έχουν προσωπικό 800 υπαλλήλους. Οι συνολικές πωλήσεις τους ανέρχονται σε 450 εκατ. ευρώ περίπου.

Η προτεινόμενη συναλλαγή δε θα έχει καμία επίδραση στο διατλαντικό πρόγραμμα της Transat, καθώς και στη λειτουργική στρατηγική, το προσωπικό, το δίκτυο διανομής και την ανάπτυξη του αερομεταφορέα Air Transat, η οποία και πραγματοποιεί απευθείας δρομολόγια μεταξύ του Καναδά και περίπου 30 ευρωπαϊκών πόλεων, καθώς και σε 30 προορισμούς σε Μεξικό και Καραϊβική από τον Καναδά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024