Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ βρετανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για 'αερογέφυρες' στις 29 Ιουνίου
Αερομεταφορές

Η βρετανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για 'αερογέφυρες' στις 29 Ιουνίου

Στις 29 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη επανεξέταση του αμφιλεγόμενου μέτρου που τέθηκε την περασμένη Δευτέρα (8 Ιουνίου) σε εφαρμογή, παρά τις έντονες αντιδράσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Διαβεβαιώσεις ότι η καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μετριαστεί από τις 29 Ιουνίου με τη θέσπιση “αερογεφυρών” με χώρες που έχουν λίγα κρούσματα του κορωνοϊού, φέρονται να έλαβαν από την κυβέρνηση του Boris Johnson, επικεφαλής βρετανικών τουριστικών επιχειρήσεων. Ο εκπρόσωπος της ομάδας “Quash QuarantinePaul Charles, που απαρτίζεται από περισσότερες των 500 επιχειρήσεων δήλωσε στην “Daily Telegraph” ότι αναστέλλεται η νομική προσφυγή που ετοίμαζαν οι εταιρείες αυτές κατά της καραντίνας (μεταξύ αυτών και οι British Airways, easyJet και Ryanair).

“Υπάρχει διάθεση από την ομάδα να αναλάβει δράση και δεν την αποκλείουμε στο μέλλον, αλλά έχουμε λάβει αυτές τις διαβεβαιώσεις από ανώτερες κυβερνητικές πηγές ότι ταξιδιωτικοί διάδρομοι θα λειτουργήσουν από τις 29 Ιουνίου”, δηλώνει ο εκπρόσωπος.

Στις 29 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη επανεξέταση του αμφιλεγόμενου μέτρου που τέθηκε την περασμένη Δευτέρα (8 Ιουνίου) σε εφαρμογή, παρά τις έντονες αντιδράσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η επιβεβαίωση για το μέτρο των ταξιδιωτικών διαδρομών ή αερογεφυρών, δηλαδή των εξαιρέσεων από την καραντίνα για αφίξεις από χώρες με καλή επιδημιολογική εικόνα, ίσως γίνει και εντός της εβδομάδας.

Όπως είχε δηλώσει η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Priti Patel, η καραντίνα θα αρθεί για συγκεκριμένες χώρες εφόσον έχουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό, αποτελεσματικά μέτρα κατά της πανδημίας, χαμηλά επίπεδα εισαγόμενων κρουσμάτων και καθεστώς διαγνωστικών τεστ για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024