Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςParis Air Show 2023: Η μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της Airbus
Αεροπορία

Paris Air Show 2023: Η μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της Airbus

Χθες έγινε η μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία στην Airbus από την IndiGo.

Η IndiGo, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας σε μερίδιο αγοράς, έκανε παραγγελία στην Airbus για 500 αεροσκάφη A320, σημειώνοντας το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συμφωνία αγοράς στην ιστορία της εμπορικής αεροπορίας. Η τελευταία συμφωνία ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των αεροσκαφών Airbus κατά παραγγελία από την IndiGo σε 1.330, καθιερώνοντας τη θέση της ως ο μεγαλύτερος πελάτης της οικογένειας A320 στον κόσμο.

→ Επενδύσεις «μαμούθ» από την easyJet – Παραγγελία 163 νέων αεροσκαφών Airbus

Η ιστορική συμφωνία αγοράς υπογράφηκε από τον Rahul Bhatia, Promoter & Managing Director της IndiGo, τον Dr. Venkataramani Sumantran, Πρόεδρο και Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Διευθυντή της IndiGo, τον Pieter Elbers, Διευθύνοντα Σύμβουλο της IndiGo, τον Guillaume Faury, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Airbus και τον Christian Scherer Chief Commercial Officer και Head of International, στο Paris Air Show 2023.

Ο Pieter Elbers, Διευθύνων Σύμβουλος της IndiGo, δήλωσε: «Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί η σημασία της νέας ιστορικής παραγγελίας της IndiGo για 500 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320. Μια λίστα παραγγελιών σχεδόν 1000 αεροσκαφών τώρα μέσα στην επόμενη δεκαετία, επιτρέπει στην IndiGo να εκπληρώσει την αποστολή της να συνεχίσει να ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την κινητικότητα στην Ινδία. Στην IndiGo, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η προτιμώμενη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας για συνδεσιμότητα εντός και εκτός της χώρας, και με αυτόν τον τρόπο, να είμαστε μια από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Αυτή η παραγγελία επιβεβαιώνει έντονα την πίστη της IndiGo στην ανάπτυξη της Ινδίας, στην οικογένεια A320 και στη στρατηγική συνεργασία μας με την Airbus».

«Αυτή η παραγγελία ορόσημο σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση της Airbus και της IndiGo που εκδημοκρατίζει τα οικονομικά αεροπορικά ταξίδια για εκατομμύρια ανθρώπους στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική αγορά στον κόσμο. Είναι επίσης μια ηχηρή επιδοκιμασία των καλύτερων οικονομικών λειτουργιών της οικογένειας A320 που τροφοδοτούν την ανάπτυξη του IndiGo για σχεδόν δύο δεκαετίες. Εκτιμούμε τη μακροχρόνια σχέση μας με την IndiGo και είμαστε περήφανοι για την κοινή μας επιτυχία. Ανυπομονούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Ινδίας στο εσωτερικό της δίκτυο και στις διεθνείς αγορές μέσω της επέκτασης αυτής της τρομερής συνεργασίας», δήλωσε ο Christian Scherer, Chief Commercial Officer και Head of International της Airbus.

Η IndiGo με έδρα το Νέο Δελχί είναι μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αερομεταφορέων στον κόσμο. Από την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους A320neo τον Μάρτιο του 2016, ο στόλος της οικογένειας A320neo έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο με 264 αεροσκάφη σε λειτουργία (162 A320neo, 79 A321neo, 21 A320ceo και 2 A321 freighters με την πρώτη παραγγελία στην Gdi το 2005 (100 A320 Family) και ξανά το 2011 (180 A320 Family συμπεριλαμβανομένου του NEO), το 2014 (250neo Family) και το 2019 (300 A320neo Family) ανεβάζοντας το προηγούμενο συνολικό βιβλίο παραγγελιών σε 830 οικογενειακά αεροσκάφη A320.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, το A320neo έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εκδημοκρατισμό των αεροπορικών ταξιδιών στην Ινδία, καθώς μια αναπτυσσόμενη οικονομία και το αυξανόμενο διαθέσιμο εισόδημα συνεχίζει να προσθέτει εκατομμύρια επιβάτες για πρώτη φορά σε μια ακμάζουσα αεροπορική αγορά.

Παγκοσμίως, η οικογένεια A320 είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία των αεροσκαφών μονού διαδρόμου. Το αεροσκάφος έχει την ευρύτερη καμπίνα μονόκλιτου στον ουρανό που ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική και κινητήρες τζετ τελευταίας γενιάς, με αποτέλεσμα σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Με περισσότερες από 8.700 παραγγελίες από περισσότερους από 130 πελάτες, το A320neo Family είναι η οικογένεια αεροσκαφών της επιλογής για αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο σε όλα τα επιχειρηματικά μοντέλα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024