Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυντριβή αεροσκάφους της Asiana Airlines στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο
Αερομεταφορές

Συντριβή αεροσκάφους της Asiana Airlines στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο

Οι νοτιοκορεατικές αερογραμμές Asiana Airlines ανακοίνωσαν ότι η συντριβή ενός από τα Boeing 777 του στόλου της στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ένα Boeing 777 των νοτιοκορεατικών αερογραμμών Asiana Airlines προερχόμενο από τη Σεούλ, συνετρίβη κατά την προσγείωσή του και πήρε φωτιά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο το Σάββατο. Δύο 16χρονες Κινέζες νεκρές και 182 τραυματίες μεταξύ των 307 επιβαινόντων, εκ των οποίων 16 μέλη του πληρώματος, είναι ο τελευταίος απολογισμός των αρχών.

Η Asiana Airlines ανακοίνωσε ότι 141 Κινέζοι, μεταξύ τους οι δύο που έχασαν τη ζωή τους, σε σύνολο 291 επιβατών βρίσκονταν στο αεροσκάφος, μεταξύ αυτών 60 μαθητές και οι καθηγητές τους, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι ο πιλότος που ήταν επιφορτισμένος με την προσγείωση, βρισκόταν σε κατάσταση εκπαίδευσης και ήταν η πρώτη πτήση του προς ένα αεροδρόμιο με jet αυτού του τύπου.

“Η ουρά του αεροσκάφους άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης και το αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο”, εξήγησε το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Μεταφορών, που έστειλε τετραμελή ομάδα ειδικών να εξετάσει την άτρακτο.
 
Οι νοτιοκορεατικές αερογραμμές Asiana Airlines ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι η συντριβή ενός από τα Μπόινγκ 777 του στόλου της στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, παρότι αρνήθηκαν να πουν αν οφείλεται σε λάθος του πιλότου.

“Επί του παρόντος βεβαιώνουμε ότι δεν υπήρξαν προβλήματα στη μηχανή ή στους κινητήρες του αεροσκάφους 777-200”, δήλωσε ο Yoon Young-Doo, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Asiana Airlines , προσθέτοντας ότι οι πιλότοι του αεροσκάφος έχουν μακρά εμπειρία με σχεδόν 10.000 ώρες πτήσης ο καθένας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024