Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΣτη δεύτερη φάση προχωρά ο διαγωνισμός για την πρώτη ομάδα τουριστικών λιμένων
Λιμένες

Στη δεύτερη φάση προχωρά ο διαγωνισμός για την πρώτη ομάδα τουριστικών λιμένων

Το Έργο Αξιοποίησης Τουριστικών Λιμένων που εντάσσεται στο Έργο 'Νηρηίδες' προβλέπει την αξιοποίηση με παραχώρηση (μακροχρόνια μίσθωση) 46 τουριστικών λιμένων που βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τα έντεκα επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων, η οποία απαρτίζεται από (α) την μαρίνα Αλίμου, (β) το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, (γ) μέρος του λιμένα Ύδρας και (δ) μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου:

1. Κάσος Κτηματική Τουριστική και Εμπορική Ανώνυμος Εταιρεία “Κάσος ΑΕ”
2. Azimut – Benetti S.P.A
3. Global Limani Sletmeleri A.S.
4. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Συμβουλευτική Ναυτιλιακή Εταιρεία – Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
(“Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ”)
5. J&P ΑΒΑΞ – Ανώνυμη Εταιρεία – Εργοληπτική – Τουριστική – Εμπορική – Βιομηχανική Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων
6. Majestic Marine Engineering LLC FZE
7. Πόρτο Καρράς Τουριστική Τεχνική Βιομηχανική Ανώνυμη Εταιρεία (“Πόρτο Καρράς ΑΕ”)
8. Envitec Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών και Περιβαλλοντικών Έργων (“ENVITEC AE”)
9. Archirodon Group N.V.–Α1 Γιώτ Τρέιντ Κονσόρτσιουμ ΑΕ – Στήριξης Τεχνική ΑΕ
10. DOG US Holding A.S. – Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων
11. Άκτωρ Παραχωρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία – Ανώνυμος Εταιρεία Κτηματικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων ΒΕΓΑ – Κόσμος Γιώτινγκ Ελλάς Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία.

Κατά τη Β’ φάση του διαγωνισμού, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία και τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το Έργο Αξιοποίησης Τουριστικών Λιμένων που εντάσσεται στο Έργο “Νηρηίδες” και προβλέπει την αξιοποίηση με παραχώρηση (μακροχρόνια μίσθωση) 46 τουριστικών λιμένων που βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων της Πύλου και της Χίου, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για τους τουριστικούς λιμένες Αργοστολίου (luxury marina), του Λαυρίου (mega yacht marina) και της Αρετσού Καλαμαριάς.

Στη φωτογραφία, η Επίδαυρος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024