Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΓιορτή και μία μοναδική βραδιά στην Ελεύθερνα

Γιορτή και μία μοναδική βραδιά στην Ελεύθερνα

Μία μοναδική βραδιά ήταν αυτή για το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας την Παρασκευή 22 Ιουλίου. Γιόρτασε τα έξι χρόνια της λειτουργίας του με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις: τα εγκαίνια της έκθεσης […]

Μία μοναδική βραδιά ήταν αυτή για το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας την Παρασκευή 22 Ιουλίου. Γιόρτασε τα έξι χρόνια της λειτουργίας του με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις: τα εγκαίνια της έκθεσης “Στόλα – Ένδυμα Ψυχής”, που θα φιλοξενηθεί στο μουσείο ως τις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά και την μεγάλη συναυλία «Τραγουδώντας την ποίηση στην αρχαία Ελεύθερνα» με την Μαρία Φαραντούρη και τον Δημήτρη Καταλειφό, μια εκδήλωση με τη χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης, που την ενέταξε στο Φεστιβάλ Κρήτης. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που όπως και η συναυλία έγιναν με την υποστήριξη της Grecotel, φιλοξένησαν πολύ κόσμο και τους φορείς της Κρήτης, όντας άλλωστε ένα σπουδαίο γεγονός. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ Γιώργος Μαρινάκης, ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, αντιδήμαρχοι και άνθρωποι του πολιτισμού από όλη την Κρήτη. Ακολούθησε στον αύλειο χώρο του μουσείου μια σπουδαία συναυλία με κεντρικό “πρωταγωνιστή” την ποίηση. Ο κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία να παραβρεθεί και να ακούσει από κοντά την Μαρία Φαραντούρη και τον Δημήτρη Καταλειφό σε μία βραδιά που ξεχώρισε το φετινό καλοκαίρι. Ανάμεσα στο κοινό βρίσκονται και σημαντικές προσωπικότητες, όπως η κα Μαρία Εμπειρίκου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, η οποία είναι και η χορηγός της έκθεσης “Ένδυμα Ψυχής” και συνδέεται με στενή φιλία με τον καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη, η Παλόμα Πικάσο, κόρη του σπουδαίου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, η Ναζάν Ολτσέρ, διευθύντρια του Μουσείου Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης και άλλες  προσωπικότητες από την Ιταλία και τη Γαλλία.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024