Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΠολιτιστικό τριήμερο στην Costa Navarino, 20-22 Οκτωβρίου

Πολιτιστικό τριήμερο στην Costa Navarino, 20-22 Οκτωβρίου

Αποκλειστικές παρουσιάσεις, ομιλίες και συζητήσεις με καλλιτέχνες και σχεδιαστές, θα βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτιστικού τριήμερου που πραγματοποιείται 20-22 Οκτωβρίου στην Costa Navarino, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και […]

Αποκλειστικές παρουσιάσεις, ομιλίες και συζητήσεις με καλλιτέχνες και σχεδιαστές, θα βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτιστικού τριήμερου που πραγματοποιείται 20-22 Οκτωβρίου στην Costa Navarino, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Στο πλαίσιο της έκθεσης “Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς: Σύγχρονες δημιουργίες ζωντανεύουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη”, συμμετέχοντες σχεδιαστές και καλλιτέχνες, θα βρεθούν στην Costa Navarino και θα συνομιλήσουν με τους επισκέπτες, για το πώς η παράδοση συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους δημιουργούς, αλλά και για το “πως διαφυλάσσεται η παράδοση μέσα από τη μόδα του σήμερα”. Το πρόγραμμα του τριήμερου, περιλαμβάνει γνωριμία με τους δημιουργούς, αλλά και διαδραστικές συζητήσεις, αποκλειστικές προβολές και παρουσιάσεις. Η ομαδική έκθεση με 15 παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές μόδας και ταλαντούχους εικαστικούς καλλιτέχνες συνεχίζεται στην Costa Navarino έως τις 18 Νοεμβρίου 2017 και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που εμπνέονται από την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά και προβάλλουν την ελληνική διαχρονικότητα στη μόδα και στην αισθητική. Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης το Κέντρο Διατήρησης Παραδοσιακών Τεχνικών Κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗΣ του Μουσείου Μπενάκη και το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας. Το πολιτιστικό τριήμερο περιλαμβάνει επίσης μία παρουσίαση σπάνιων παραδοσιακών φορεσιών της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ.
Καρέλια”,  καθώς και προβολή του φιλμ “Interlude” του Blind Adam. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Φιλοσοφικούς Περιπάτους, συζητώντας γύρω από το θέμα της “Αισθητικής στην Αρχαία Ελλάδα” στη μεσσηνιακή φύση, αλλά και να ξεναγηθούν στη συλλογή έργων τέχνης της Costa Navarino.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024