Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιαγωνισμός μαγειρικής στο Sofitel Athens Airport
Εσωτερικός διαγωνισμός μαγειρικής των μαγείρων και ζαχαροπλαστών του Sofitel Athens Airport

Διαγωνισμός μαγειρικής στο Sofitel Athens Airport

Ο Γιώργος Βιδάλης και ο Θανάσης Πάνος είναι οι δύο chefs που διακρίθηκαν στον εσωτερικό διαγωνισμό μαγειρικής των μαγείρων και ζαχαροπλαστών του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας.

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Αθήνα, τη Δευτέρα 21 Μαΐου διεξήχθη στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport εσωτερικός διαγωνισμός μαγειρικής των μαγείρων και ζαχαροπλαστών του ξενοδοχείου και παρουσίαση γαλλικού μενού γαστρονομίας από διάσημους Γάλλους chefs.

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους γνωστούς Γάλλους chefs Luc Grégoire – Executive chef του La Maison Grégoire, Jean-Marie Hoffman – Chef της Πρεσβείας της Γαλλίας, Jean-Louis Kapsalas – Executive chef της Aria Γεύσεων, Jean-Charles Metayer – Chef του εστιατορίου Premier στο ξενοδοχείο Intercontinental και από την Εβελύν Μαυρικίου – εμπορικό ακόλουθο του εμπορικού τμήματος της Γαλλικής Πρεσβείας της Ελλάδας, Ubifrance. Οι κριτές δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα κυρίως πιάτα και τα επιδόρπια που είχαν προετοιμάσει οι διαγωνιζόμενοι του Sofitel Athens Airport. Τα δύο πιάτα που ξεχώρισαν ήταν η μους πικρής σοκολάτας με πιπέρι και κρέμα γάλακτος αρωματισμένη με μέντα του Γιώργου Βιδάλη και το φιλέτο σωτέ με φρέσκο βούτυρο και σάλτσα από θυμάρι, συνοδευόμενο από σαλάτα από φρέσκο αρακά με πιπεριές εσπελέτ, καπνιστό πουρέ από πατάτες βιολετί και φλαν πράσου, καθώς και αφρό γλυκόριζας με σωτέ σπαράγγια και γεμιστές μορίλιες του Θανάση Πάνου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση ενός γαλλικού μενού γαστρονομίας από τους κριτές της εκδήλωσης, Γάλλους chefs, οι οποίοι παρατήρησαν πως το πάθος για την μαγειρική συνεχίζεται από γενιά σε γενιά και ευχήθηκαν στους διαγωνιζόμενους να έχουν μία λαμπρή καριέρα.

Στο cocktail που ακολούθησε ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Cyril Manguso, καθώς και ο chef Φάνης Στάθης και ο chef ζαχαροπλαστικής Δημήτρης Δήμτσος δήλωσαν περήφανοι για όλους τους διαγωνιζόμενους και ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτοί οι ταλαντούχοι μάγειρες και ζαχαροπλάστες βρίσκονται στην ομάδα τους.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του 2ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, από τον Γάλλο πρέσβη. Οι νικητές επίσης κέρδισαν ταξίδι με δωρεάν διαμονή και πρωινό στο Παρίσι για 2 άτομα σε ξενοδοχείο του ομίλου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024