Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ έκθεση Expo Hotel από 19 έως 21 Noεμβρίου 2016 σε Παλαιό Φάληρο / Ελληνικό
Εκθέσεις

Η έκθεση Expo Hotel από 19 έως 21 Noεμβρίου 2016 σε Παλαιό Φάληρο / Ελληνικό

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και στο εκθεσιακό κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό.

Πραγματοποιήθηκε  στο ξενοδοχείο Electra Palace, συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έκθεση  Expo Hotel, θα διεξαχθεί 19 – 21 Noεμβρίου 2016. Την εκδήλωση χαιρέτησε η εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ, κα Καλλιόπη Ανδριοπούλου, καθώς και η κα Νατάσα Αντωνοπούλου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

O κ. Γιάννης Σακελλαρίου, marketing manager της διοργανώτριας εταιρείας, Principal Management, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της φιλοσοφίας της έκθεσης. Όπως είπε, η expohotel στοχεύει και φιλοδοξεί να γίνει η έκθεση ενημέρωσης των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων τόσο σε εξοπλισμό προϊόντων και υπηρεσιών όσο και σημείο συνάντησης της τουριστικής αγοράς.

Στην πρώτη διοργάνωση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο έγινε φανερό τόσο στους επισκέπτες όσο και στους εκθέτες ότι δε θα  είναι μία ακόμη εκθεσιακή παρουσία, αλλά μια εξειδικευμένη έκθεση στον χώρο του εξοπλισμού τουριστικών καταλυμάτων, που προσφέρει στον επαγγελματία ολοκληρωμένες λύσεις και προτάσεις. Το σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Expo Hotel είναι το γεγονός ότι έχει υιοθετήσει επιτυχημένες πρακτικές διοργάνωσης εκθέσεων και εξασφαλίζει στους εκθέτες τους σωστούς επισκέπτες.  Προσκαλεί ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και καλύπτει όλα τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας τους στην Αθήνα. Όπως μάλιστα ανέφερε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Σακελλαρίου, η διοργανώτρια εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της έκθεσης για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και φιλοξενίας των επισκεπτών.

Τώρα που διανύεται ο δεύτερος χρόνος διοργάνωσης υπάρχει η κοινή διαπίστωση ότι οι προβλέψεις μετά την πρώτη έκθεση ήταν σωστές, καθώς οι υψηλές προδιαγραφές οργάνωσης, οι πολυάριθμοι εκθέτες και οι βελτιωμένες πρακτικές προσέλκυσης Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών αποδεικνύουν ότι η Expo Hotel 2016 θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην διοργάνωση εκθέσεων για τον επιχειρηματία του Τουρισμού στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσε ο κ. Σακελλαρίου, η Expo Hotel είναι μία έκθεση Β2Β που απευθύνεται αποκλειστικά στον επαγγελματικό κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων. Αντικείμενο της είναι η παρουσίαση υπηρεσιών και προϊόντων, από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν. Στόχος της είναι να δημιουργήσει μία αποκλειστική έκθεση-θεσμό αφιερωμένη στον ξενοδοχειακό χώρο.

Στη συνέχεια ο κ. Σακελλαρίου αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους διοργάνωσης της Expo Hotel και σημείωσε συγκεκριμένα:

1. Ο τομέας των τουριστικών καταλυμάτων έχει ανάγκη από μια εξειδικευμένη έκθεση που θα διοργανώνεται αποκλειστικά για τον κλάδο αυτό.
2. Οι ανάγκες του τουριστικού κλάδου σε ανακαίνιση, οργάνωση και εξοπλισμό ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, παρουσιάζονται αμέσως μετά το τέλος της τρέχουσας καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου (περίπου στο τέλος Οκτωβρίου). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να έχει ολοκληρώσει την έρευνα αγοράς του πολύ σύντομα, έτσι ώστε να προλάβει να προβεί σε επιλογές και αγορές πριν την έναρξη της ερχόμενης τουριστικής περιόδου (Πάσχα). Συνεπώς ο Νοέμβριος είναι ο καταλληλότερος μήνας για μία τέτοια διοργάνωση.

Ορμώμενοι από την μεγάλη εμπειρία της εταιρείας στη διοργάνωση επαγγελματικών και καταναλωτικών εκθέσεων, αλλά και την απαίτηση των πελατών, πάρθηκε η απόφαση διοργάνωσης της Expo Hotel.

Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου, η Principal Management είναι μία εταιρεία που ασχολείται με την διοργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων για περισσότερα από 10 χρόνια. Μιλώντας για την Expo Hotel, διευκρίνισε  ότι η μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, είχε έχει ως αποτέλεσμα τη διοργάνωση της 2ης έκθεσης σε δύο εκθεσιακά κέντρα ταυτόχρονα, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθεί το αυξημένο ενδιαφέρον των εταιρειών που επιθυμούν να λάβουν μέρος.

Η Expo Hotel θα διεξαχθεί από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και στο εκθεσιακό κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Βαγγέλης Χαμακιώτης, ΔΣ της Principal Management, με παρέμβασή του σημείωσε, ότι οι στρατηγικής σημασίας συμμαχίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος για μια επιτυχημένη έκθεση. Κρίνοντας από την καθολική επαναλαμβανόμενη συμμετοχή των εκθετών της Expo Hotel 2015 στην Expo Hotel 2016 (ανανέωση 95% των εκθετών), αλλά και το ενδιαφέρον από δεκάδες άλλες επιχειρήσεις, είπε ότι μπορεί με ασφάλεια να θεωρηθεί πλέον η Expo Hotel μια απολύτως επιτυχημένη έκθεση.

Ανέφερε μάλιστα ότι παράλληλα με τις συμμετοχές στο Tae Kwon Do, η εταιρεία δεν επαναπαύτηκε και ένας από τους λόγους που επεκτάθηκε και στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο, τα Ολυμπιακά Ακίνητα Ξιφασκίας, ήταν τόσο για την κάλυψη των αναγκών σε χώρο των δυνητικών εκθετών αλλά και για να συστεγάσει την έκθεση Pool About, Salon, έκθεση για την πισίνα την οποία έχει απορροφήσει η διοργανώτρια εταιρεία. Έτσι η φετινή διοργάνωση όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Σακελλαρίου, θα φιλοξενηθεί:
1. Στο ολυμπιακό ακίνητο του Τae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο.
2. Στο ολυμπιακό ακίνητο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Τα δύο αυτά εκθεσιακά είναι κατασκευασμένα σε κεντρικά σημεία του νομού Αττικής (Π. Φάληρο και στο Ελληνικό) βρίσκονται σε τοποθεσίες που η εύκολη προσβασιμότητα, το άνετο parking, αλλά και η μοντέρνα αισθητική τους, τα καθιστούν ως την καλύτερη επιλογή για την διεξαγωγή της Expo Hotel. Παράλληλα αποτελούν και τη μόνη επιλογή εκθεσιακού χώρου κοντά σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων που θα διαμένουν οι φιλοξενούμενοι επαγγελματίες, ξενοδόχοι, διευθυντές και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων με έξοδα της Expo Hotel.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Σακελλαρίου, είπε ότι στη φετινή διοργάνωση έχει ξεκινήσει διαδικασία πρόσκλησης φιλοξενούμενων επισκεπτών ξενοδόχων από την Κύπρο και τη Σερβία.  Στόχος είναι η ενίσχυση της δυναμικής πραγματοποίησης εμπορικών συναλλαγών των εκθετών και από πελάτες αυτών των χωρών. Σημείωσε μάλιστα ότι οι πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, και στα δύο Εκθεσιακά Κέντρα πρόκειται να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους ξενοδόχους. Για τις παράλληλες εκδηλώσεις θα υπάρξει πολύ σύντομα ενημέρωση προς τα μέσα και τους ενδιαφερόμενους.

Η έκθεση Expo HotelL έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα των φορέων ΞΕΕ, ΠΟΞ, ΠΟΔΙΞ, ΣΕΤΚΕ και έχει την υποστήριξη της ΕΞΑ-ΑΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024