Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕξαγωγή τουριστικής εκπαίδευσης κάνει η Ελλάδα

Εξαγωγή τουριστικής εκπαίδευσης κάνει η Ελλάδα

Με εντολή του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Λιάσκου, στις 14 Δεκεμβρίου αντιπροσωπία του Υπουργείου επισκέφτηκε την Αρμενία, στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος αναπτυξιακής βοήθειας…

Με εντολή του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Λιάσκου, στις 14 Δεκεμβρίου αντιπροσωπία του Υπουργείου επισκέφτηκε την<...> Αρμενία, στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος αναπτυξιακής βοήθειας, που περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας για δημιουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει Σχέδιο Δράσης για την σύσταση και την λειτουργία της Σχολής και την ένταξη της στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, βασικό εργαστηριακό εξοπλισμό της Σχολής, καθώς και ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελλοντικών εκπαιδευτών της σχολής.

Η αντιπροσωπία επισκέφθηκε την Αρμενία προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για την εκπόνηση του Σχεδίου Δράσης, καθώς και να πραγματοποιήσει έρευνα αγοράς για την προμήθεια βασικού εργαστηριακού εξοπλισμού για την υπό σύσταση Σχολή και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Α. Πετροσσιάν, με κυβερνητικά στελέχη του τουρισμού, καθώς και με εκπροσώπους των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων της Αρμενίας.

Από τις συναντήσεις αυτές προέκυψε ότι οι ανάγκες τους και συνεπώς οι προσδοκίες τους από την Σχολή, για εκπαίδευση και κατάρτιση, αφορούν μεταξύ άλλων σε θέματα όπως εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας για την δημιουργία ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων, ποιοτική παροχή υπηρεσιών, νέες τεχνολογίες, Οργάνωση και Διοίκηση του σύγχρονου τουριστικού γραφείου, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, Πωλήσεις, Marketing και Διαφήμιση, νέες μορφές κρατήσεων και πιστοποίησης.

Η δημιουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Αρμενία, η οποία θα είναι και η πρώτη, που θα λειτουργήσει στην χώρα, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στις μεγάλες προσπάθειες, που καταβάλλει για τουριστική ανάπτυξη. Η Σχολή αυτή θα δώσει έμφαση στην κατάρτιση και θα έχει ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προσδοκίες της τουριστικής αγοράς.

Η δέσμευση των Αρμενίων, η οποία προήλθε από δική τους πρόταση είναι να ονομασθεί η Σχολή Αρμενο-Ελληνική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και να διδάσκεται σε αυτήν και η Ελληνική γλώσσα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι ξενοδόχοι όσο και οι τουριστικοί πράκτορες αντιμετώπισαν με μεγάλο ενθουσιασμό το γεγονός ότι η Ελλάδα, μια χώρα με ανεκτίμητη τουριστική παράδοση και τεχνογνωσία, θα βοηθήσει στην δημιουργία της Σχολής, και για το λόγο αυτό απέστειλαν μέσω της Ελληνικής αντιπροσωπίας τις ευχαριστίες τους προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024