Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςH Expo και ο τουρισμός θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδας

H Expo και ο τουρισμός θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδας

Το χρόνο που πέρασε μέσα στο 2002 καταφέραμε μια ενδιαφέρουσα ιδέα για την Expo 2008 να την κάνουμε σχέδιο, φιλόδοξο στόχο και όραμα για την πόλη, την Βόρεια Ελλάδα, την χώρα και όπως θέλουμε και της Ν. Α. Ευρώπης τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης

Το χρόνο που πέρασε μέσα στο 2002 καταφέραμε μια ενδιαφέρουσα ιδέα για την Expo 2008 να την κάνουμε σχέδιο, φιλόδοξο στόχο και όραμα για την πόλη, την Βόρεια Ελλάδα, την χώρα και<...> όπως θέλουμε και της Ν. Α. Ευρώπης. Αυτός ο στόχος όπως έδειξαν τελευταίες δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει ποσοστά θετικής αποδοχής της τάξης του < b >90%, τόνισε σε εκδηλώσεις του Δήμου Λιτόχωρου ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, που επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου.

Επίσης, εκτός από τη Expo 2008 ο υπουργός θεωρεί ότι μοχλός ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδας αποτελεί και ο τουρισμός, που με βάση συγκεκριμένη μελέτη σκοπιμότητας η περιοχή μπορεί να προσελκύσει 6 εκατ. επισκέπτες.

“Να κάνουμε τη Βόρεια Ελλάδα τόπο σταθερού τουριστικού προορισμού, να αναπτύξουμε τις υποδομές της Βόρειας Ελλάδας. Τηρουμένων των αναλογιών η Expo 2008 μπορεί να είναι η Ολυμπιάδα της Βόρειας Ελλάδας” υπογράμμισε ο υπουργός, επισημαίνοντας “Πραγματική σύγκλιση σημαίνει να μετράμε το STATUS της κάθε πόλης ή περιοχής στην ευρωπαϊκή ή παγκόσμια κλίμακα και όχι μόνο στην εθνική – εσωτερική κλίμακα. Σημαίνει τη δυνατότητα της κάθε πόλης ή περιοχής να παράγει θετικά γεγονότα που εγγράφονται ως ευρωπαϊκές ή παγκόσμιες ειδήσεις. Η Πιερία είναι ένας νομός που στήριξε και στηρίζει την ανάπτυξή της σε μια οικονομία συνδυασμένου εισοδήματος που βασίζεται στη γεωργία, στον τουρισμό, στη βιομηχανία και βιοτεχνία. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, Όλυμπος και Θερμαϊκός, παραμένουν δυο ισχυρά στοιχεία στην ανάπτυξη της περιοχής. Αυτό το περιβάλλον θα πρέπει να το προστατεύσουμε και να το φροντίσουμε δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού Πιερίας. Η ύφεση που πέρασε ο Νομός εξαιτίας των γεγονότων στη Βαλκανική ξεπερνιέται, καθώς και οι λόγοι που την προκάλεσαν σταδιακά, αίρονται. Η επαναλειτουργία του άξονα 10 που ενώνει τη Βαλκανική με την κεντρική Ευρώπη θα σημάνει την επαναφορά του τουριστικού ρεύματος στην Πιερία. Εκτιμώ πως η διεκδίκηση και πραγματοποίηση της Expo σε μία περιοχή όπως η Σίνδος, πολύ κοντά στην Πιερία, ανοίγει νέες προοπτικές για την Πιερία, για τις περιοχές του Ολύμπου. Ξεχωριστή θέση σ` αυτό το αναπτυξιακό σύνολο έχει ο Δήμος Λιτόχωρου που τα τελευταία χρόνια γνώρισε και γνωρίζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι ένας σύγχρονος Δήμος που έχει να δείξει σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς αστικού εκσυγχρονισμού, (ύδρευση, αποχέτευση, ΧΥΤΑ, αναπλάσεις-τουριστικής, πολιτιστικής, περιβαλλοντικής υποδομής)”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024