Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΔήμος Αθηναίων: Περισσότερα από 175.000 άτομα συμμετείχαν στο 2ο Athens City Festival
Φεστιβάλ

Δήμος Αθηναίων: Περισσότερα από 175.000 άτομα συμμετείχαν στο 2ο Athens City Festival

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι αγκάλιασαν το φετινό φεστιβάλ – Ραντεβού τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης.

Περισσότεροι από 175.000 Αθηναίοι, Αθηναίες και επισκέπτες της πόλης έλαβαν μέρος στο φετινό 2ο Athens City Festival, τη μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε για έναν ολόκληρο μήνα στην πρωτεύουσα. Από 1η έως 31 Μαΐου, το κέντρο και οι γειτονιές της Αθήνας, σε 104 διαφορετικά σημεία, έγιναν το επίκεντρο μίας μεγάλης γιορτής, με περισσότερες από 265 δράσεις για μικρούς και μεγάλους να γίνονται “sold out”. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος οι συμμετοχές σχεδόν τετραπλασιάστηκαν συγκριτικά με το περσινό (πρώτο) Φεστιβάλ στο οποίο είχαν καταγραφεί 50.000.

Περιηγήσεις σε λόφους, ξεναγήσεις σε στοές, συναυλίες και πάρτυ σε πλατείες και αγορές, πικ-νικ σε πάρκα και λόφους, εκθέσεις, βόλτες με ποδήλατο, κυνήγι θησαυρού, αλλά και κινηματογραφικές προβολές σε ανοιχτούς χώρους, χάρισαν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης σε όλους όσοι συμμετείχαν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Η συμμετοχή στο 2ο Athens City Festival, φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλες και όλους όσοι το αγκάλιασαν -παίρνοντας μέρος στις ψυχαγωγικές και πρωτότυπες δράσεις του- και βέβαια στην απίθανη ομάδα της ΕΑΤΑ που ανέλαβε τη διοργάνωσή του. Στοίχημά μας είναι η ξεχωριστή αυτή γιορτή του Δήμου Αθηναίων να γίνεται κάθε χρόνο ακόμη πιο μεγάλη και πιο δυναμική. Ραντεβού τον επόμενο χρόνο».

Παράλληλα, η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας, με περισσότερα από 760.000 pageviews και 140.000 μοναδικούς χρήστες όλο τον μήνα.

Το πρόγραμμα του 2ου Athens City Festival δημιουργήθηκε έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα σε ομάδες και φορείς της πόλης, ενώ το φεστιβάλ σχεδίασε και υλοποίησε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024