Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΔεν θα αποζημιωθούν όλοι οι πελάτες του Travelscene που χρεοκόπησε

Δεν θα αποζημιωθούν όλοι οι πελάτες του Travelscene που χρεοκόπησε

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της ABTA, Association of British Travel Agents, και άρθρα του Βρετανικού τύπου, δεν θα αποζημιωθούν όλοι οι πελάτες του Βρετανού Tour Operator Travelscene που πρόσφατα χρεοκόπησε…

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της ABTA, Association of British Travel Agents, και άρθρα του Βρετανικού τύπου, δεν<...> θα αποζημιωθούν όλοι οι πελάτες του Βρετανού Tour Operator Travelscene που πρόσφατα χρεοκόπησε.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες που έκαναν κράτηση διαμονής μέσω του ηλεκτρονικού κόμβου Citybedz.com, που άνηκε στην εταιρία Travelscene, ή μέσω της θυγατρικής εταιρίας Austro Tours Limited δεν θα αποζημιωθούν.

Ο κ. Sean Tipton μιλώντας εκ μέρους της ABTA τόνισε ότι αν οι πελάτες έχουν πάρει τιμολόγιο από τον Travelscene και έχουν πληρώσει στην ίδια εταιρία τότε έχουν το δικαίωμα να αποζημιωθούν κατευθείαν από την ABTA, αν όμως έχουν τιμολόγια από το Citybedz.com ή το Austro Tours, τότε δεν μπορούν να αποζημιωθούν.

Είναι επίσης, χαρακτηριστικό ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των πελατών που έχουν μείνει `ξεκρέμαστοι` μετά την χρεοκοπία της εταιρίας Travelscene που λειτουργούσε εδώ και 37 χρόνια, ούτε το πώς θα πάρουν τα χρήματα τους διάφορα ξενοδοχεία που συνεργάζονταν με τον συγκεκριμένο tour operator.

Το θέμα της μη αποζημίωσης εκείνων των τουριστών που έχουν τιμολόγια από θυγατρικές εταιρίες του Travelscene έχει αναστατώσει τον τουριστικό κλάδο της Μεγάλης Βρετανίας. “Το σύστημα των εγγυήσεων έχει ασάφειες”, τονίζει η Ένωση των Ανεξάρτητων Tour Operators, Association of Independent Tour Operators, AITO.

Σύμφωνα με τον κ. Noel Josephides, από το Sunvil, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του AITO, “εταιρίες όπως η Travelscene πουλούν μόνο κράτηση δωματίου σε ξενοδοχεία χωρίς να έχουν εγγύηση ή ασφάλιση, με στόχο να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα, και έτσι ανταγωνίζονται εταιρίες που ξοδεύουν αρκετά λεφτά για να παρέχουν εγγύηση μέσω οργανισμών όπως ο AITO. Όμως αυτή η τακτική αφήνει τους πελάτες τους εκτεθειμένους σε περιπτώσεις πτώχευσης, όπως αυτή της εταιρίας Travelscene”.

`Ήμασταν ενήμεροι ότι δεν ήταν ασφαλισμένες όλες οι υπηρεσίες της Travelscene”, είπε ο κ. Josephides. “Η Travelscene ήταν μέλος του AITO, όμως διέκοψε όταν ξεκίνησε να πουλά μόνο κρατήσεις δωματίων, χωρίς ασφάλεια. Η εταιρία ήθελε να είναι μέλος του AITO όμως αυτό δεν ήταν δυνατό αφού πουλούσε έστω και ορισμένα προϊόντα ανασφάλιστα. Οι πράκτορες που πουλούν δωμάτια χωρίς ασφάλεια πρέπει να ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι το συμβόλαιο τους είναι με τον προμηθευτή του δωματίου και όχι με τον πράκτορα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για τους πράκτορες που δεν γίνεται εύκολα κατανοητό από τους τουρίστες”, συνέχισε ο κ. Josephides.

“Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που έχει ο AITO με τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους όπως η EasyJet και η Ryanair που πουλούν ανασφάλιστη διαμονή πάνω από τους ηλεκτρονικούς τους κόβμους”, είπε χαρακτηριστικά.

Για το ίδιο θέμα έχει κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση και ο πρόεδρος του AITO, κ. Martin Garland, τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να προστατεύει ακόμα περισσότερο τον Βρετανό ταξιδιώτη από την αγορά ανασφάλιστων τουριστικών προϊόντων.

Χρεοκόπησε και το Fly Elite

Aλλος ένας βρετανός tour operator o Fly Elite δήλωσε χθες χρεοκοπία, αμέσως μετά την ανακοίνωση της χρεοκοπίας του Travelscene. Ο Fly Elite δραστηριοποιήτο πουλώντας τουριστικά πακέτα μέσω του Teletext και του ηλεκτρονικού του κόμβου. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ήδη έκανε ανάκληση στην εγγύηση του Fly Elite στον ATOL, η οποία ήταν 360.000 λίρες Αγγλίας.

Ο tour operator Fly Elite είχε έδρα στο Νότιο Λονδίνο και πουλούσε πακέτα για την Μεσόγειο και την Φλόριντα των ΗΠΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024