Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίAthens Signs: Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στους δρόμους της Αθήνας
City break

Athens Signs: Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στους δρόμους της Αθήνας

Επιλέχθηκε η περιοχή που ορίζεται από το πλαίσιο Αρχαιολογικό Μουσείο – Ομόνοια – Σύνταγμα – Μοναστηράκι – Θησείο – Ψυρρή – Βάθη, μιας και φέρει μια ισορροπία χρήσης τόσο από τους Αθηναίους όσο και από τους τουρίστες.

Τι καλά έχει η Αθήνα; Πολλά… Τι λείπουν στην Αθήνα; Αρκετά, και ένα απ’αυτό η μέριμνα για την κίνηση του πεζού στην πόλη, που κομμάτι της ειναι η έλλειψη σημάνσεων για μόνιμους κατοίκους και περισσότερο για περαστικούς και τουρίστες που κυκλοφορούν σε μια πόλη που έχει μόνο οδοσημάνσεις, –και οι όποιες άλλες αφορούν μόνο τα αυτοκίνητα, τον κυρίαρχο της πόλης. Στα πλαίσια του παγκόσμιας τάσης αναστροφής της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλεων, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προτάσσουν την κίνηση των πεζών, αλλά όχι μόνο αυτό, γίνονται και πιο έξυπνες. Όχι μόνο με την χρήση των smartphones, αλλά με το απλό της μιας ματιάς τοποθετώντας ενημερωτικές πινακίδες και χάρτες που συμβουλεύουν εύκολα τον πεζό που μπορεί να κατευθυνθεί άμεσα, σε πόση ώρα, πολιτική που παράλληλα βοηθά και στην ανάδειξη σημείων που πολλοί προσπερνάνε χωρίς να γνωρίζουν.

Έτσι, η γνωστή ομάδα ακτιβιστών Atenistas αποφάσισαν να κάνουν μια αρχή στην πόλη με το “WalkAthens! signs”, την τοποθέτηση δηλαδή ενημερωτικών πινακίδων που βοηθούντους πεζούς να κινηθούν στο κέντρο της πόλης. Μετά από ένα μήνα αναζήτησης των κατάλληλων σημείων-κόμβων που μπορούν να φέρουν πολλές σημαντικές κατευθύνσεις επιλέχθηκαν 15 σημεία, στα οποία και τοποθετήθηκαν οι πρώτες σημάνσεις. Επιλέχθηκε η περιοχή που ορίζεται από το πλαίσιο Αρχαιολογικό Μουσείο – Ομόνοια – Σύνταγμα – Μοναστηράκι – Θησείο – Ψυρρή – Βάθη, μιας και φέρει μια ισορροπία χρήσης τόσο από τους Αθηναίους όσο και από τους τουρίστες.

Στον σχεδιασμό επιλέχθηκε ένα ενιαίο σχήμα 40×70 εκ. που χωρά 6 κατευθύνσεις, στα ελληνικά και αγγλικά, που φέρουν βελάκι κατεύθυνσης και την υπολογιζόμενη ώρα περπατήματος σε μαύρο κυκλάκι, ενώ μόνο προστιθέμενο σύμβολο είναι του Μετρό με ανάλογο χρωματισμό γραμμών. Τα γράμματα bold μεγάλα στα 140pts, για να μπορούν να είναι εύκολα ορατά μιας και κολλήθηκαν σε ύψος 2,5 μέτρων. Επιλέχθηκε το πράσινο χρώμα που έχει καταχωρηθεί στο συλλογικό ως χρώμα πινακίδας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024