Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚλείνουν όλα τα φαράγγια στα Χανιά λόγω των σεισμικών δονήσεων
Ατύχηματα

Κλείνουν όλα τα φαράγγια στα Χανιά λόγω των σεισμικών δονήσεων

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαράγγια σε όλο το νομό Χανίων λόγω φόβων για κατολισθήσεις από τον σεισμό.

Όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή θα παραμείνουν κλειστά όλα τα φαράγγια στο νομό της Χανίων, λόγω επικινδυνότητας μετά τον σεισμό που έπληξε την περιοχή και τον φόβο για μετασεισμούς. Το πρωί της Κυριακής στη περιοχή των Χανίων έγινε σεισμός 4,9 Ρίχτερ που αναστάτωσε τα Χανιά, καθώς έγινε σε χαμηλό εστιακό βάθος στην περιοχή της Σούγιας.

Δυστυχώς κατολίσθηση ενός βράχου στο Φαράγγι Σαμαριάς στα Χανιά τραυμάτισε στο πόδι Ισπανό τουρίστα που ήταν εκεί. Αμέσως εκκενώθηκε το φαράγγι, ενώ ο άτυχος άνδρας κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του, η οποία θεωρείται κρίσιμη. Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ολοκληρώθηκε το χειρουργείο και ο ακρωτηριασμός του ποδιού του 45χρονου και αμέσως διασωληνώθηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η επιχείρηση εκκένωσης των 667 επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Την επιχείρηση εκκένωσης συντόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων. Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής κ. Ευθύμης Λέκκας αναμένονται στην περιοχή αρκετές μετασεισμικές δονήσεις και τόνισε ότι η περιοχή μπορεί να δώσει και σεισμούς άνω του 6 της κλίμακας Ρίχτερ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024