Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΥπεγράφη η σύμβαση για το έργο της αποκατάστασης της παραλιακής λεωφόρου Γαρίτσας
Υποδομές

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο της αποκατάστασης της παραλιακής λεωφόρου Γαρίτσας

Υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η σύμβαση για το έργο της αποκατάστασης της παραλιακής λεωφόρου Γαρίτσας από το ύψος Δεσύλλα μέχρι Ανεμόμυλο.

Υπεγράφη στο Φλαγγίνειο Πολιτιστικό Κέντρο στον Ανεμόμυλο Κέρκυρας από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η σύμβαση έργου της Περιφέρειας με την ανάδοχο εταιρεία «Γκράουτεκ ΑΕ» για το έργο «Αποκατάσταση παραλιακού τοιχίου και πεζοδρομίου παραλιακής λεωφόρου Γαρίτσας από ύψος Δεσύλλα μέχρι και Ανεμόμυλο».

Η κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου δήλωσε «Με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας αναβαθμίζεται η Γαρίτσα. Αποκαθίσταται το παραλιακό μέτωπο. Παραχωρείται προς επισκευή και αξιοποίηση το 6ο Δημοτικό. Αναβαθμίζεται το άλσος της Γαρίτσας με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και κύριο του έργου τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 995.000 ευρώ και βάσει σύμβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δώδεκα μήνες.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Τεχνικών Έργων, Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Νίκος Καλόγερος, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμόμυλου κ.α.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, επισήμανε ότι «πρόκειται για ευχάριστα νέα που αφορούν τη Γαρίτσα», καθώς μετά την παραχώρηση του εμβληματικού κτιρίου του πρώην 6ου Δημοτικού από την ΕΤΑΔ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ψηφιακού Μουσείου Επτανησιακού Πολιτισμού, αλλά και τις εργασίες ανάπλασης του άλσους, τις οποίες χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ της η Περιφέρεια και εκτελεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, σειρά παίρνει το πολυπόθητο έργο της αποκατάστασης του β’ μισού της παραλιακής λεωφόρου της Γαρίτσας.

Ένα έργο, το οποίο όπως υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, «αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολυνομίας, της πολυαρμοδιότητας μεταξύ των φορέων και τελικά της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας του ελληνικού Δημοσίου, που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρησή του».

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Μανώλης Ορφανουδάκης, από τη δική του πλευρά, έκανε αναδρομή στο ιστορικό του έργου και υπογράμμισε τις λανθασμένες επιλογές τόσο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής ΑΝ.Α.Σ.Α., όσο και της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι οποίες αποτέλεσαν τροχοπέδη και είχαν ως αποτέλεσμα το έργο της αποκατάστασης της παραλιακής λεωφόρου της Γαρίτσας να σπάσει σε δύο εργολαβίες και ως εκ τούτου να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα.

Οι εργασίες αναμένεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, Αθανάσιο Φρούσσο, να ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου προβλέπει διάστημα 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της αναδόχου εταιρείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024