Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΤο Τέξας μηνύει την Booking για παραπλανητικές πρακτικές
Τεχνολογία

Το Τέξας μηνύει την Booking για παραπλανητικές πρακτικές

Μετά την ΕΕ και την Μεγ. Βρετανία και οι ΗΠΑ μηνύουν την Booking.com.

Η Booking Holdings Inc., η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο Booking.com, μηνύθηκε από τη Πολιτεία του Τέξας για φερόμενη συμμετοχή σε παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές σχετικά με τιμές δωματίων σε ξενοδοχεία.

Το κράτος ισχυρίζεται σε μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη ότι η μεγάλη εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων αφήνει υποχρεωτικές χρεώσεις εκτός των τιμών που διαφημίζει, παρουσιάζοντας ψευδώς χαμηλότερες τιμές στους υποψήφιους επισκέπτες. Η Booking Holdings διαχειρίζεται πέντε άλλες επωνυμίες που απευθύνονται στους καταναλωτές, σύμφωνα με την μύνηση την Priceline, το Kayak, την Agoda, το Rentalcars και το Opentable.

«Για χρόνια, η Booking εξαπατά τους ανυποψίαστους Τεξανούς που κλείνουν δωμάτια στους διάφορους ιστότοπούς της, παραλείποντας υποχρεωτικές χρεώσεις από τη διαφημιζόμενη τιμή δωματίου», αναφέρουν οι δικηγόροι του Τέξας στην αγωγή. Αυτή η πρακτική «αποτρέπει τις αγορές σύγκρισης και, κατά συνέπεια, επιτρέπει στις κρατήσεις να προσελκύσουν ακούσιους καταναλωτές με τεχνητά χαμηλές τιμές δωματίων», σύμφωνα με την αγωγή.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, τονίζει δημοσιεύμα του Bloomberg δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της αγωγής.

Η αγωγή περιλαμβάνει εικόνες της Booking.com καθώς ένας χρήστης αναζητά δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σαν Αντόνιο. Δείχνει ότι η τιμή που αναφέρεται στον ιστότοπο για ένα δωμάτιο στο JW Marriott Hill Country Resort & Spa είναι 409 δολάρια, αλλά μόλις ο χρήστης κάνει κλικ για να κάνει μια κράτηση, η τιμή εκτινάσσεται σε κάτι περισσότερο από 546 δολάρια. Η αύξηση οφείλεται σε μια υποχρεωτική χρέωση 56 δολαρίων που χρεώνει το ξενοδοχείο, συν 81 δολάρια για φόρους, σύμφωνα με την καταγγελία.

Το Τέξας ισχυρίζεται ότι η πρακτική αυτή ωφελεί την εταιρεία, η οποία φέρεται ότι «διατηρεί ένα ποσοστό του συνολικού ποσού που χρεώνεται στις υποχρεωτικές αμοιβές».

Η εταιρεία αναζήτησης ταξιδιών, η οποία επιτρέπει επίσης κρατήσεις πτήσεων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και αξιοθέατων, αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τη συλλογή προμηθειών μέσω της διευκόλυνσης των κρατήσεων καταλυμάτων στην Booking.com. Οι κρατήσεις και άλλοι ιστότοποι κρατήσεων ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένου του κύριου ανταγωνιστή της, την Expedia Group, αντιμετώπισαν παρόμοιες έρευνες το 2017-19 από εποπτικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ για υποτιθέμενη έλλειψη σαφήνειας και ακρίβειας που θα μπορούσε να παραπλανήσει τους χρήστες όταν αναζητούν τις καλύτερες προσφορές.

Διαβάστε επίσης → EE: Αυστηρότεροι κανόνες για 19 τεχνολογικούς κολοσσούς – Τι αλλάζει στην Booking.com

Ως μέρος μιας συμφωνίας για την επίλυση αυτών των καταγγελιών, η Booking και άλλοι συμφώνησαν να κάνουν αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζουν στους διαδικτυακούς χρήστες τις τιμές και τις προσφορές στους ιστότοπούς τους σε ολόκληρη την ΕΕ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024