Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΠρόστιμο-μαμούθ στην Booking.com από τις ισπανικές ρυθμιστικές αρχές – πως απαντά η εταιρεία
OTAs

Πρόστιμο-μαμούθ στην Booking.com από τις ισπανικές ρυθμιστικές αρχές – πως απαντά η εταιρεία

Booking

Ο όμιλος εμφάνισε ακαθάριστα έσοδα από ταξιδιωτικές κρατήσεις ύψους 150,6 δισ. δολ., +24% από το 2022

Οι ισπανικές ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο 530 εκατ. δολ. στην Booking.com ανακοίνωσε χθες η Booking Holdings. Ο διευθύνων σύμβουλος της Booking Holdings, Glenn Fogel, δήλωσε ότι η Ισπανική Εθνική Επιτροπή Αγορών και Ανταγωνισμού (CNMC) διαπίστωσε ότι η Booking.com παραβίαζε τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού στη χώρα αυτή.

“Δεν θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε περισσότερο με αυτό το προσχέδιο απόφασης και τα αυθαίρετα μεγάλα πρόστιμα που πρότειναν, κάτι που είναι εντελώς δυσανάλογο με την υποτιθέμενη συμπεριφορά”, είπε ο Fogel σε οικονομικούς αναλυτές κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου και έτους 2023 της εταιρείας .

Ο οικονομικός διευθυντής David Goulden χαρακτήρισε την προκαταρκτική απόφαση στην Ισπανία ως “άνευ προηγουμένου”.

Ο Fogel είπε ακόμη ότι η εταιρεία θα ασκήσει έφεση κατά του προστίμου εάν το σχέδιο της απόφασης γίνει μόνιμο. Ο Goulden πρόσθεσε ότι η διαδικασία προσφυγών μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια και ότι η Booking.com θα πρέπει να αλλάξει ορισμένες επιχειρηματικές πρακτικές στην Ισπανία.

Η Booking.com είναι το μεγαλύτερο διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο και πάροχος καταλυμάτων στην Ισπανία και την Ευρώπη . Το πρόστιμο στην Ισπανία προστίθεται στην επικείμενη ρυθμιστική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Booking.com βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act).

“Όπως έχουμε αποκαλύψει προηγουμένως, σχεδιάζουμε να υποβάλουμε σύντομα την ειδοποίησή μας για προσδιορισμό σύμφωνα με τον DMA”, δήλωσε ο Fogel. “Και πιστεύουμε ότι οι κύριες ανησυχίες που εγείρει η ισπανική αρχή συμπίπτουν με τον DMA. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με αυτούς τους ρυθμιστικούς φορείς για τη διατήρηση συνεπών κανόνων”.

Στα 150,6 δισ. δολ. τα ακαθάριστα έσοδα από κρατήσεις το 2023

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι για το 2023, τα ακαθάριστα έσοδα από ταξιδιωτικές κρατήσεις ήταν 150,6 δισ. δολ. σημειώνοντας αύξηση 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι κρατήσεις δωματίων αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το 2022, ενώ τα συνολικά έσοδα ήταν 21,4 δισ. δολ., αύξηση 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.  Τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα 4,3 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 40% σε σχέση με το 2022. Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 7,1 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024