Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΜείωση επισκεπτών στις ορεινές περιοχές της Κύπρου
Προορισμοί

Μείωση επισκεπτών στις ορεινές περιοχές της Κύπρου

Μείωση του αριθμού επισκεπτών στα ορεινά τουριστικά καταλύματα της Κύπρου κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο καταγράφουν μέχρι στιγμής οι τοπικές αρχές των πιο δημοφιλών προορισμών στις επαρχίες Λεμεσού, Λευκωσίας και Πάφου.

Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν χαρακτηρίζεται από την απουσία Ρώσων και Ουκρανών τουριστών στην Κύπρο λόγω του πολέμου, με τη μείωση να υπολογίζεται στο 30%-40% επί του συνολικού αριθμού των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή.

Η απώλεια αυτών των επισκεπτών είναι ιδιαίτερα αισθητή καθώς εκτιμούσαν ιδιαίτερα το ορεινό τοπίο της Κύπρου και ξόδευαν χρήματα σε υπηρεσίες όπως φαγητό, παραδοσιακά προϊόντα και ξεναγήσεις σε χώρους φυσικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατρών, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Μία άλλη παράμετρος αναφορικά με τη μέχρι στιγμής μείωση των επισκεπτών στην περιοχή αφορά, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, στη μείωση άφιξης επισκεπτών με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία και το Ισραήλ, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έπληξε κυρίως την Ευρώπη, αλλά και στη μείωση των μονοήμερων διαμονών Κυπρίων επισκεπτών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, λόγω της αύξησης του κόστους σε καύσιμα και υπηρεσίες, με την κατάσταση ωστόσο να διαφοροποιείται τα Σαββατοκύριακα.

Συμπλήρωσε πως τα παραπάνω επηρέασαν κυρίως επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, καφέ, καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και διοργανωτές ξεναγήσεων και δραστηριοτήτων και λιγότερο τα ξενοδοχεία, τα οποία κάλυψαν το κενό με επιχορηγούμενα προγράμματα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο Αύγουστος είναι αισθητά καλύτερος ως ο κατεξοχήν μήνας διακοπών για την πλειοψηφία των εγχώριων επισκεπτών, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, οι οποίοι, όπως είπε, προσελκύουν κατά κανόνα επισκέπτες με μεγαλύτερη δυνατότητα δαπανών.

Όπως δήλωσαν επίσης, εκπρόσωποι του Κοινοτικού Συμβουλίου Κακοπετριάς, η τουριστική κίνηση στην περιοχή κατά τους μήνες Ιουνίου και Ιουλίου ήταν ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι, καθώς προσελκύει κατά βάση επισκέπτες από την Κύπρο, οι οποίοι λόγω της ακρίβειας επέλεξαν άλλους προορισμούς, πολλοί και εκτός της χώρας. Συμπλήρωσαν, ωστόσο, πως και στην περίπτωση της Κακοπετριάς τα τουριστικά καταλύματα είναι γεμάτα καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο ορεινό τμήμα της επαρχίας Πάφου, με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Δρούσιας να κάνουν λόγο για μειωμένη κίνηση το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, ενώ η ίδια εικόνα να παρατηρείται, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, και στην ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.

Όπως ανέφεραν, η απουσία Ρώσων και Ουκρανών επισκεπτών δεν επηρέασε την περιοχή, η οποία προσελκύει κυρίως επισκέπτες από την Αγγλία και τη Γερμανία, αλλά και εγχώριους επισκέπτες, οι οποίοι δεν κατάφεραν φέτος να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Συμπλήρωσαν πως η μείωση της τουριστικής κίνησης οφείλεται εν μέρει στις αυξημένες τιμές ξενοδοχείων και εστιατορίων, αλλά και το αυξημένο κόστος διακίνησης λόγω τιμών των καυσίμων και της μεγαλύτερης απόστασης της περιοχής από τα κυριότερα αστικά κέντρα του νησιού.

Και στην περίπτωση της Δρούσιας, οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως ο Αύγουστος καταγράφει αρκετά μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, ενώ αναμένουν πως οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024