Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΕλληνικό δίκτυο Φίλοι της Φύσης: Αίτημα επανεξέτασης της ανάκλησης παραχώρησης του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Νομοθεσία

Ελληνικό δίκτυο Φίλοι της Φύσης: Αίτημα επανεξέτασης της ανάκλησης παραχώρησης του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Building

Ο κ. Κώστας Φωτεινάκης, πρόεδρος του ελληνικού δικτύου Φίλοι της Φύσης σε επιστολή του προς την κ. Λίνα Μενδώνη ζητά επανεξέταση της ανάκλησης του κτηρίου.

Στην επιστολή του με αφορμή την απόφαση της κ. Λίνας Μενδώνη, γενικής γραμματέως του ΥΠΠΟΑ, για την ανάκληση της παραχώρησης του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα ο κ. Κώστας Φωτεινάκης, πρόεδρος του ελληνικού δικτύου Φίλοι της Φύσης ανέφερε,

“Κυρία Υπουργέ, σας προτείνουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την ανάκληση παραχώρησης του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα.

Το ελληνικό δίκτυο Φίλοι της Φύσης ως περιβαλλοντικό, κοινωνικό και πολιτιστικό σωματείο με 200+ δράσεις για τον πολιτισμό, οι οποίες έχουν καταγραφεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ (ΑΜ Φορέα: 3358), και καταγεγραμμένο στο τμήμα Πολιτιστικών Σωματείων της Περιφέρειας Αττικής (Αριθμός Φακέλου: 20014), έχει φιλοξενηθεί στο κτήριο του ΣΕΑ για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις και έχει παρακολουθήσει αντίστοιχες άλλων φορέων στο χώρο.

Ενδεικτικά σας αναφέρω:

  • 6-8 Μαρτίου 2013 έκθεση φωτογραφίας “Τουρισμός που δεν πληγώνει” (Διοργάνωση ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ)
  • 9 Μαρτίου 2013 ημερίδα με θέμα “Τουρισμός που δεν πληγώνει” . (Διοργάνωση ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, την MONUMENTA για την Αρχιτεκτονική Κληρονομιά).

Το ελληνικό δίκτυο Φίλοι της Φύσης έχει παρακολουθήσει στο κτήριο ΣΑΕ δεκάδες εκδηλώσεις άλλων φορέων – αναφέρω μόνο την πιο πρόσφατη:

  • Γιορτή παραδοσιακών σπόρων του δικτύου Σιτώ, 14 Μαΐου 2023.

Κυρία Υπουργέ,

Σε μια εποχή που οι περιβαλλοντικές και οι πολιτιστικές αξίες δεν ανθοφορούν,

Σε μια εποχή που τα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και κοινωνικά σωματεία καθώς και γενικότερα η Κοινωνία των Πολιτικών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εύρεσης χώρων φιλοξενίας για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων,

Σε μια εποχή που όλοι αναφέρονται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και ιδιαίτερα στο Στόχο 17 (Συνεργασία για τους Στόχους) αλλά ελάχιστα κάνουν για αυτούς,

Σε μια τέτοια εποχή ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων φιλοξένησε στην έδρα του εκδηλώσεις και δράσεις άλλων φορέων και συνέβαλε στην προβολή και στη διαφύλαξη των Φυσικού και Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος.

Σας προτείνουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την ανάκληση της παραχώρησης του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Σας υπενθυμίζω μια προηγούμενη επιστολή που σας είχα στείλει για τη Μονή Δαφνίου, ως πρόεδρος τότε του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. (22.02.2011) με δική σας απάντηση ως γενικής γραμματέως του ΥΠΠΟΑ (22.03.2011) – άρα δεν είμαστε χθεσινοί ούτε ευκαιριακά ή αντιπολιτευτικά παρόντες.”

Σημειώνουμε ότι, το κτίριο είχε παραχωρηθεί από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη το 1982.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023