Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΠαραλίες: Τιμές ανάλογα με την ζήτηση
Νομοθεσία

Παραλίες: Τιμές ανάλογα με την ζήτηση

Αλλαλούμ με τις τιμές και τη νομοθεσία για τις παραλίες στη τουριστική Ελλάδα.

Ανάλογα με τη ζήτηση κυμαίνονται οι τιμές για τις ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες της χώρας, οι οποίες ξεκινούν από ένα απλό καφέ και παραχώρηση της ξαπλώστρας δωρεάν μέχρι και τα 50 ευρώ, ή και παραπάνω ανάλογα τη φήμη του προορισμού.

Μέχρι ενός σημείου είναι λογικό, αφού αν κάποιος θέλει να καθίσει ‘πάνω στο κύμα’, πράγμα που βέβαια δε επιτρέπεται αφού η πρώτη ξαπλώστρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα από το νερό, και μάλιστα σε διάσημο τουριστικό προορισμό θα πρέπει να ξέρει ότι θα το χρυσοπληρώσει.

Όμως το πράγμα έχει λίγο ξεφύγει και ο καλοκαιρινός φακός του TravelDailyNews ‘έπεσε’ πάνω σε ταμπέλα στην Πιερία με μια πολύπλοκη τιμολόγηση. Οι τιμές ορίζονται ανά ζώνη, και μάλιστα αργίες  και Σαββατοκύριακα έχουν και προσαύξηση. Επίσης, υπάρχει τιμή για ιδιωτική παραλία, που δεν ξεκαθαρίσαμε τι ακριβώς σημαίνει! Σίγουρα είναι θέμα της αγορανομίας για το αν είναι σωστή η παραπάνω τιμολόγηση ή όχι, αλλά εμάς μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Στη προσπάθεια μας να μάθουμε τι τελικά ορίζει ο νόμος για τις παραλίες καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι “πολύπλοκη η τιμολόγηση πολύπλοκη και η νομοθεσία!”

Διαβάστε επίσης το άρθρο → Παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας και «κίνημα της πετσέτας» – Τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και που εντοπίζονται τα σημαντικότερα κενά και προβλήματα

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024