Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίEπανέναρξη των ομαδικών εκδρομών της Κίνας σε 78 χώρες με παγκόσμιες οικονομικές διαστάσεις
Εξερχόμενα Ταξίδια

Eπανέναρξη των ομαδικών εκδρομών της Κίνας σε 78 χώρες με παγκόσμιες οικονομικές διαστάσεις

Η ανακοίνωση της Κίνας να συνεχίσει τις ομαδικές εκδρομές σε 78 χώρες έχει πυροδοτήσει ένα κύμα ενθουσιασμού στον τουριστικό κλάδο.

Σε μια σημαντική κίνηση με εκτεταμένες επιπτώσεις, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας ανακοίνωσε πρόσφατα την επανέναρξη των ομαδικών περιηγήσεων σε 78 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περιζήτητων προορισμών όπως η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία. Αυτή η απόφαση έχει πυροδοτήσει ένα κύμα ενδιαφέροντος και ερευνών, δίνοντας νέα πνοή στους τομείς των ταξιδιών και του λιανικού εμπορίου και προσφέροντας ελπίδα για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ο αντίκτυπος στα ταξιδιωτικά γραφεία και τις διαδικτυακές πλατφόρμες

Η ανακοίνωση προκάλεσε μια ταχεία αύξηση των ερωτήσεων που έγιναν σε ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας, ωθώντας τα να εισαγάγουν γρήγορα νέες ταξιδιωτικές επιλογές στις επιλεγμένες χώρες. Οι διαδικτυακοί πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών, όπως ο όμιλος Trip.com, έγιναν μάρτυρες μιας εντυπωσιακής εικοσαπλάσιας αύξησης των εξερχόμενων ταξιδιωτικών ερευνών μετά τα νέα. Με αυτήν την αυξημένη ζήτηση, η εταιρεία κυκλοφόρησε αμέσως σχεδόν 1.000 νέα ταξιδιωτικά προϊόντα, προβλέποντας επακόλουθη μείωση του κόστους και πιο προσιτές τιμές για τα εξερχόμενα ομαδικά ταξίδια.

Ο απόηχος της απόφασης της Κίνας έγινε αισθητός σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στους τομείς της πολυτέλειας και των ταξιδιών. Οι ευρωπαϊκές μετοχές προϊόντων πολυτελείας και ταξιδιωτικών ειδών σημείωσαν σημαντικά κέρδη, που τροφοδοτήθηκαν από την αισιοδοξία των επενδυτών για τη στρατηγική κίνηση της Κίνας. Κορυφαίες μάρκες πολυτελείας και αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των LVMH και Air France, είδαν τις αξίες των μετοχών τους να αυξάνονται, υπογραμμίζοντας τη θετική υποδοχή από βασικούς παράγοντες σε αυτούς τους κλάδους.

Η πρωτοβουλία της Κίνας να συνεχίσει τις εξερχόμενες ομαδικές εκδρομές ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη οικονομική στρατηγική της. Καθώς ο κόσμος αναδύεται από τη σκιά της πανδημίας, οι προσπάθειες της Κίνας να τονώσει την καταναλωτική δραστηριότητα και να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό αποκτούν περαιτέρω δυναμική. Αποκαθιστώντας ομαδικές εκδρομές σε δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς, η Κίνα όχι μόνο αναζωογονεί τη δική της αγορά εξερχόμενου τουρισμού, αλλά συμβάλλει επίσης στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Η Έρευνα της McKinsey & Co. τον Νοέμβριο του 2022 για τις συμπεριφορές του κινεζικού τουρισμού ρίχνει φως στις σημαντικές δυνατότητες της αγοράς εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας. Πριν από την πανδημία, οι Κινέζοι τουρίστες ήταν παραγωγικοί ταξιδιώτες, αντιστοιχώντας σε εντυπωσιακά 155 εκατομμύρια εξερχόμενα ταξίδια το 2019. Αυτοί οι ταξιδιώτες ξόδεψαν εντυπωσιακά 255 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταξίδια τους, με τα ταξίδια αναψυχής ως το κύριο κίνητρο για περίπου το 65% αυτών. Η έρευνα ανέδειξε επίσης τη συνεχιζόμενη επιθυμία των Κινέζων τουριστών να εξερευνήσουν διεθνείς προορισμούς, με περίπου το 40% να εκφράζει σχέδια για εξερχόμενα ταξίδια αναψυχής.

Ένας καταλύτης για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη

Η επανέναρξη των εξερχόμενων ομαδικών εκδρομών από την Κίνα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια οικονομία. Η κίνηση όχι μόνο προσφέρει σωτήρια στους τομείς των ταξιδιών και του λιανικού εμπορίου, αλλά ενθαρρύνει επίσης τη συνεργασία και τις ανταλλαγές μεταξύ των χωρών. Καθώς οι διεθνείς πτήσεις επανέρχονται σταδιακά και τα ταξίδια γίνονται πιο προσιτά, η πιθανότητα αύξησης της διασυνοριακής οικονομικής δραστηριότητας γίνεται όλο και πιο πιθανή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024