Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚομισιόν: Στην 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»
Σημαντικές Διακρίσεις

Κομισιόν: Στην 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Το βραβείο, ύψους 1.5 εκ. ευρώ, απέσπασε η 2023 Ελευσίς πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» θα απονείμει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 2023 Ελευσίς πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης μετά την θετική αξιολόγηση της έκθεσης προόδου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Το βραβείο, ύψους 1.5 εκ. ευρώ, έρχεται ως επιστέγασμα «της τεράστιας προόδου που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες σε όλους τους τομείς διοίκησης του θεσμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχημένη υλοποίησή του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της. Για να προσθέσει ότι «ο μετασχηματισμός που κατάφερε η ομάδα της 2023 Ελευσίς αποτελεί μια πραγματική ενσωμάτωση των “Μυστηρίων Μετάβασης”».

Σημειώνεται ότι το εν λόγω βραβείο θεσπίστηκε το 2010 προς τιμήν της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη και έκτοτε απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε κάθε πολιτιστική πρωτεύουσα που πληροί τα κριτήρια και περνά με επιτυχία τα στάδια ελέγχου. Το ποσό του βραβείου προορίζεται για να χρηματοδοτήσει την παρακαταθήκη του θεσμού.

Σχολιάζοντας τη θετική αυτή εξέλιξη, η πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Δέσποινα Γερουλάνου σχολίασε τα ακόλουθα: «Η απονομή του βραβείου Μελίνα Μερκούρη στην Ελευσίνα αποτυπώνει και επιβραβεύει με εμφατικό τρόπο την εργώδη προσπάθεια όλων των συντελεστών και ιδιαίτερα της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου η Ελευσίνα να είναι έτοιμη για τη χρονιά του τίτλου. Είναι το επιστέγασμα μιας συλλογικής προσπάθειας, που παρά τις αρχικές δυσκολίες, θα καταφέρει να παραδώσει ένα πολιτιστικό γεγονός υψηλού επιπέδου, με σαφή ανθρωποκεντρική αναφορά, που τιμά το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και τοποθετεί την Ελευσίνα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού πολιτιστικού ενδιαφέροντος».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024