Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑισχύλεια 2023, σε συνδιοργάνωση με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Πολιτισμός

Αισχύλεια 2023, σε συνδιοργάνωση με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μια όπερα δρόμου, υψηλής αισθητικής και ποιότητας πολιτιστικά γεγονότα, που αναδεικνύουν την σύγχρονη έκφραση και δημιουργία μέσα από αυστηρά επιλεγμένες προτάσεις.

Τα 49 του χρόνια κλείνει φέτος το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023, ένα από τα πλέον συνεπή και μακροβιότερα στην ελληνική επικράτεια, που πραγματοποιείται στην Ελευσίνα, μια πόλη που ζει στον παλμό της δημιουργίας και του πολιτισμού, καθώς είναι για το 2023 η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μια σύγχρονη πόλη, αλλά και συνάμα ένας ιερός τόπος με πλούσιο ιστορικό και μυθολογικό παρελθόν, που σφύζει από εκδηλώσεις και έχει μεταβληθεί σε σημείο συνάντησης των κατοίκων του λεκανοπεδίου και όχι μόνο, η Ελευσίνα, είναι ο απόλυτος πολιτιστικός προορισμός για τη χρονιά που διανύουμε.

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 (με έναρξη στις 27 Αυγούστου) περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μια όπερα δρόμου, υψηλής αισθητικής και ποιότητας πολιτιστικά γεγονότα, που αναδεικνύουν την σύγχρονη έκφραση και δημιουργία μέσα από αυστηρά επιλεγμένες προτάσεις. Οι εκδηλώσεις κατά κύριο λόγο θα πραγματοποιηθούν στο εμβληματικό Παλαιό Ελαιουργείο, με φόντο την παραλία της Ελευσίνας, έναν χώρο, που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τα Αισχύλεια και έχει αγαπήσει το φιλότεχνο κοινό.

Φέτος το Φεστιβάλ διευρύνει τους «ορίζοντές» του, χάρη στην συνεργασία με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και θα ενεργοποιηθούν δημόσιοι χώροι σε ιδιαίτερες τοποθεσίες της πόλης.

Στο Παλαιό Ελαιουργείο και στο X-Bowling Art Center, φιλοξενείται και η κεντρική έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Μυστήριο 3 «Ελευσίνα Mon Amour-Αναζητώντας τον Τρίτο Παράδεισο», που εγκαινιάζεται στις 7 Ιουλίου και στην οποία συμμετέχουν 16 καλλιτέχνες από εννέα χώρες, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου. Μία παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με την υποστήριξη του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και Στρατηγικό Συνεργάτη το Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Το Φεστιβάλ που υποστηρίζεται σταθερά από τον Δήμο Ελευσίνας, καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας του στον χρόνο, τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου σημειώνει, αναφορικά με το Φεστιβάλ: «Το 2023 είναι μία χρονιά ορόσημο για την Ελευσίνα, η οποία γιορτάζει τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Έναν θεσμό, το αποτύπωμα του οποίου δεν θα μπορούσε να λείπει και από το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια. Φέτος λοιπόν, είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για τη διοργάνωση, η οποία συνδυάζει τη διαχρονικότητα των Αισχυλείων με την πρωτοτυπία που συνοδεύει τις δράσεις της 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Όλα αυτά, μαζί με το ποιοτικό πρόγραμμα που θα μας συντροφεύσει αυτό το καλοκαίρι, θα έχουν ως σημείο αναφοράς όχι μόνο το εμβληματικό Παλαιό Ελαιουργείο αλλά και τον Αρχαιολογικό χώρο, τον χώρο της Βλύχας και υπαίθριους, δημόσιους χώρους. Είναι γεγονός πως το πολιτιστικό καλοκαίρι έχει ως προορισμό την Ελευσίνα, η οποία κάθε χρόνο γίνεται τόπος καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, προσελκύοντας κοινό από όλη την Αθήνα και όχι μόνο».

Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει ιδιαίτερα σημαντικές παραστάσεις που δημιουργήθηκαν ειδικά για την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, όπως της Αργυρώς Χιώτη «Μεγάλα και μικρά πλοία – ΜΥΣΤΗΡΙΟ 115», που θα παρουσιαστεί στο νεκροταφείο πλοίων Βλύχα στην παραλία της Ελευσίνας. Εξαιρετικής δυναμικής είναι και η ξεχωριστή παράσταση, μόνο για την Ελευσίνα, με τίτλο «Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου- ΜΥΣΤΗΡΙΟ 113». Πρόκειται για μια πληθωρική όπερα δρόμου, που θα εξελιχθεί στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου στην Ελευσίνα και προϋποθέτει τη συμμετοχή του κοινού της πόλης.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην δημάρχου Ελευσίνας και ιδρυτή των Αισχυλείων, Μιχάλη Λεβέντη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Πρόγραμμα Αισχύλεια 2023

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024