Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΙ. Δρέττα: Η Ελευσίνα καλεί τα εκατομμύρια τουριστών για μία εναλλακτική εμπειρία
Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ι. Δρέττα: Η Ελευσίνα καλεί τα εκατομμύρια τουριστών για μία εναλλακτική εμπειρία

Επίσκεψη στην Ελευσίνα η οποία έχει ανακηρυχθεί σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023 πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ιωάννα Δρέττα καθώς η πόλη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσέλκυση  Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Η υπουργός τουρισμού Ιωάννα Δρέττα επισκέφθηκε την Ελευσίνα που είναι φέτος Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και ξεναγήθηκε από  τον καλλιτεχνικό διευθυντή της κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό. Περιηγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο,  στο ανανεωμένο Ελαιουργείο που προετοιμάζεται για το σημαντικό γεγονός “Elefsina Mon Amour”, την έκθεση σύγχρονης τέχνης με την επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, καθώς και στα έργα στο εμβληματικό κτήριο Ίρις και στον χώρο του Ark.

Η κυρία Δρέττα στο πλαίσιο της ενημέρωσής της για την οργάνωση, των εκδηλώσεων και των δράσεων που θα εξελιχθούν στην Ελευσίνα αναφέρει τα εξής: “Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει μια ιστορία να πει. Η Ελευσίνα όμως έχει πολλές. Ο αρχαιολογικός χώρος και τα μυστήρια, η μετάβαση στον κάτω κόσμο, η ιστορία του θεάτρου και το πρώτο καταγεγραμμένο θεατρικό έργο που είναι οι Πέρσες του Αισχύλου, οι πρώτες καλλιέργειες σιτηρών και η σύνδεση με τη θεά Δήμητρα. Όμως είναι και άλλα όπως η σπουδαία βιομηχανική αρχαιολογία, η εσωτερική μετανάστευση απ΄ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, οι τοπικοί σύλλογοι που διατηρούν ζωντανά ήθη και έθιμα. Όλος αυτός ο πλούτος παίρνει ζωή με όσα παρουσιάζει η πολιτιστική πρωτεύουσα φέτος. Εκτός από τους Αθηναίους η Ελευσίνα καλεί τα εκατομμύρια τουριστών για μία εναλλακτική εμπειρία μερικά χιλιόμετρα από την Αθήνα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024