Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣτη Θάσο η τελική επίσκεψη της υπηρεσιακής Υπουργού Τουρισμού κ. Ιωάννας Δρέττα
Τουριστική πολιτική

Στη Θάσο η τελική επίσκεψη της υπηρεσιακής Υπουργού Τουρισμού κ. Ιωάννας Δρέττα

Επίσκεψη στη Θάσο πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού Ιωάννα Δρέττα, λίγο πριν τη λήξη της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού κ. Ιωάννα Δρέττα την Πέμπτη 22 Ιουνίου επέλεξε το νησί της Θάσου ως τελευταία της επίσκεψη πριν τις δεύτερες εκλογές, στις 25 Ιουνίου, και τη λήξη της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η κ. Δρέττα συναντήθηκε και συζήτησε ευρέως με το Δήμαρχο, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους τοπικούς φορείς και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΠΑΜΘ θέματα σχετικά με τις πολιτικές, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν στο άμεσο μέλλον, ως προς την συστηματική ανάπτυξη αλλά και την σταθερή εδραίωση της Θάσου στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Η κα Δρέττα δήλωσε σχετικά:

«Ο κάθε προορισμός της Ελλάδας έχει τις δικές του προκλήσεις και ευκαιρίες. Η Θάσος αγωνίζεται πολλά χρόνια για την επανατοποθέτηση του τουριστικού προϊόντος της σε νέες σύγχρονες βάσεις. Είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρει γιατί έχει προσεγγίσει τον τουρισμό τεχνοκρατικά. Συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους φορείς, προωθεί αποτελεσματικές συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα».

Αναφορικά με την συνολική πορεία του ελληνικού τουρισμού συμπλήρωσε: «Eίμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη, κάτι που προκύπτει και από τα προσφάτως δημοσιευμένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα έσοδα το πρώτο τετράμηνο του 23 «τρέχουν» με αύξηση 16% σε σχέση με το 2019. Όλα τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας έως αυτή τη στιγμή, καταδεικνύουν πως η χρονιά θα κλείσει θετικά. Το 2023 θα είναι μια ακόμη καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό».

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024