Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣυντονισμένες δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας
Τουριστική Ανάπτυξη

Συντονισμένες δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Προγραμματισμός και διαβούλευση για την τουριστική ενίσχυση της Θεσσαλίας, με επίκεντρο τη Μαγνησία και τις Σποράδες, προσελκύοντας φορείς και πολίτες.

Με συνεχείς και αποφασιστικά βήματα προχωρά η προγραμματισμένη ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλία, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Αρχής, με την ενεργή διαβούλευση και συνεργασία των τοπικών φορέων.

Η διερευνητική διαδικασία συναντήσεων έλαβε χώρα πρόσφατα στη Μαγνησία, όπου η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κυρία Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, μαζί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη για τον τουρισμό, κ. Γιάννης Αναστασίου, προσκάλεσαν τους τουριστικούς φορείς της Μαγνησίας και των Σποράδων σε μια καθοριστική σύσκεψη. Το συμβάν πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 28 Μαρτίου, στον χώρο εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Εκεί, η ειδική σύμβουλος για θέματα τουρισμού του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κα Μάγια Τσόκλη, ανέλυσε τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις για την τουριστική ανάπτυξη, ακούγοντας παράλληλα με προσοχή τις ανησυχίες, τις εισηγήσεις και τα αιτήματα των παρευρισκομένων φορέων.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι προκλήσεις πρόσβασης και συνδεσιμότητας, ζητήματα αεροπορικών συνδέσεων με τα αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου, η υποστήριξη του yachting, η ανάγκη για κοινές προωθητικές δράσεις της Θεσσαλίας, η δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας για τον τουρισμό και η εκπόνηση ερωτηματολογίου για την λεπτομερή καταγραφή των τουριστικών συνθηκών ανά περιοχή.

Η κυρία Τσόκλη επισήμανε τις διαφορές στις τουριστικές προσφορές κάθε περιοχής και υπογράμμισε την σημασία της ενεργού συμμετοχής των ιδιωτών και των πολιτών για την επίτευξη βιώσιμων και μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης κορυφαίοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, των ενώσεων ξενοδόχων, καθώς και άλλοι σημαντικοί φορείς του τουρισμού της Μαγνησίας και των Σποράδων, αποτελώντας ένα παραγωγικό βήμα προς την ανάπτυξη και ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της περιοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024