Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήFam Trip EOT: Η Θεσσαλία εντυπωσιάζει Γερμανούς Tour Operators
Προβολή

Fam Trip EOT: Η Θεσσαλία εντυπωσιάζει Γερμανούς Tour Operators

Στόχος του ταξιδιού ήταν να διαπιστώσουν οι εξειδικευμένοι Γερμανοί διοργανωτές ταξιδίων ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας -ενδοχώρα και νησιά- διαθέτει ελκυστικό και ποικίλο τουριστικό προϊόν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις κρυφές ομορφιές της ελληνικής ενδοχώρας και συγκεκριμένα από Θεσσαλία, αναχώρησε πενταμελής ομάδα Γερμανών Tour Operators που επισκέφτηκε την περιοχή (3-10 Ιουνίου) στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης που οργάνωσε η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Γερμανίας. Η Δράση ΕΟΤ υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία Marabu, που επιμελήθηκε τη μεταφορά της ομάδας με απευθείας πτήση Μόναχο – Αγχίαλος και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία φιλοξένησε τους προσκεκλημένους.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, υποδέχτηκε τους φιλοξενούμενους κατά την άφιξή τους στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και τους ενημέρωσε για τα μελλοντικά σχέδια προβολής και προώθησης της Περιφέρειας.

Στόχος του ταξιδιού ήταν να διαπιστώσουν οι εξειδικευμένοι Γερμανοί διοργανωτές ταξιδίων ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας -ενδοχώρα και νησιά- διαθέτει ελκυστικό και ποικίλο τουριστικό προϊόν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και μπορεί να ικανοποιήσει τον επισκέπτη με ποικιλία δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.

Από τα θετικά σχόλια των Γερμανών επαγγελματιών για μελλοντικές συνεργασίες, εκτιμάται ότι ο στόχος επιτεύχθηκε. Η περιοχή μπορεί άνετα να εισέλθει στην γερμανική αγορά, ως αυτόνομος εναλλακτικός προορισμός, επεκτείνοντας σε κάθε περίπτωση την τουριστική περίοδο στην περιοχή κατόπιν και των άμεσα αναμενόμενων παρεμβάσεων, όπως η φροντίδα αποκατάστασης ή/και η πιστοποίηση ορισμένων περιπατητικών διαδρομών και η μελέτη και χάραξη νέων διαδρομών.

Οι διαδρομές

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ποικιλόμορφο τουριστικό προϊόν των περιοχών της Θεσσαλίας, το οποίο απευθύνεται σε επισκέπτες που αναζητούν την αυθεντική εμπειρία με δραστηριότητες στη φύση και να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα με αποκορύφωμα τις θεσσαλικές πίτες.

Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από το υπέροχο φυσικό τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα, που διασφαλίζει με το μικροκλίμα της ιδιαίτερα πλούσιο φυτικό και ζωικό περιβάλλον και ταυτόχρονα προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ασχοληθεί με δραστηριότητες εντός και εκτός του υγρού στοιχείου, όπως μεταξύ άλλων ποδηλασία και πεζοπορικές διαδρομές γύρω από τη λίμνη, τοξοβολία, κανό και υδατοποδηλασία.

Διαδρομές -οδικώς αλλά και με πεζοπορία μονοπατιού- από το εντυπωσιακό ιστορικό φράγμα της Λίμνης, στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγιάς Πελεκητής έως το καταφύγιο Καραμανώλη των Αγράφων και επίσκεψη στα ιαματικά Λουτρά Σμοκόβου, συμπλήρωσαν την εικόνα των προσφερόμενων δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Μέσω του γραφικού χωριού Κανάλια και του Βυζαντινού κάστρου στο Φανάρι που δεσπόζει πάνω από τον Θεσσαλικό κάμπο έφτασε η ομάδα στην πρωτοποριακή πόλη των Τρικάλων, ξεναγήθηκε στην παλαιά πόλη, ενώ η περιοχή της Καλαμπάκας/Καστρακίου είχε την τιμητική της με πεζοπορία στους εντυπωσιακούς βράχους των Μετεώρων, επίσκεψη της Μονής Βαρλαάμ και γαστρονομική εμπειρία στη φύση με οινογνωσία. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των παραδοσιακών χωριών του Πηλίου, όπου οι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν και επισκέφτηκαν σημεία ενδιαφέροντος και δραστηριοτήτων, όπως στις Μηλιές με την εντυπωσιακή εκκλησία και το τρενάκι και την παραγωγή προϊόντων από Συλλόγους και τοπικούς παραγωγούς

Συναντήσεις Β2Β

Στους προορισμούς Λίμνη Πλαστήρα, Καλαμπάκα και Πήλιο πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις με τοπικούς επιχειρηματίες του Τουρισμού (ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία), με σκοπό τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας. Στην Καλαμπάκα έγινε η κεντρική παρουσίαση των συν διοργανωτών του ταξιδιού από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κο Ιωάννη Μπουτίνα και την αναπληρώτρια Προϊσταμένη κα Αρετή Πρίνου.

Στις Β2Β συναντήσεις και στα γεύματα/δείπνα παρευρέθησαν και χαιρέτησαν τους επισκέπτες οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες, κ. Κωνσταντίνος Νούσιος (ΠΕ Καρδίτσας), Χρήστος Μιχαλάκης (ΠΕ Τρικάλων), Δωροθέα Κολυνδρίνη (ΠΕ Μαγνησίας), οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών, κ. Θεοφάνης Στάθης (δήμαρχος Μουζακίου), Απόστολος Διανέλλος (αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου) καθώς και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Τσόλας και Θέκλα Καμμένου αντίστοιχα

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Ιωάννης Μπουτίνας ανέλαβε την επιμέλεια και τον συντονισμό του ταξιδιού, την κεντρική παρουσίαση στα Μετέωρα ενώ είχε και συνεχή παρουσία στο πρόγραμμα της ΠΕ Τρικάλων. Την ομάδα υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο η Σύμβουλος της ΠΕ Καρδίτσας, κα Μαρία Καραμπινά, η οποία συνόδευσε την ομάδα στην περιοχή της Καρδίτσας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024