Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΗ Airbnb εξαγοράζει startup τεχνητής νοημοσύνης για περίπου 200 εκατ. δολάρια
Τεχνολογία

Η Airbnb εξαγοράζει startup τεχνητής νοημοσύνης για περίπου 200 εκατ. δολάρια

Η Airbnb πραγματοποίησε την πρώτη της εξαγορά αποκτώντας την Gameplanner.AI, η οποία βρίσκεται σε «stealth mode» από την ίδρυσή της το 2020, επιταχύνοντας έτσι τις διαδικασίες τεχνητής νοημοσύνης της Airbnb.

Η Airbnb πραγματοποίησε την πρώτη της εξαγορά ως δημόσια εταιρεία, σε μια συμφωνία αξίας μόλις λίγο κάτω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Η startup ονομάζεται Gameplanner.AI, η οποία βρίσκεται σε «stealth mode» από την ίδρυσή της το 2020. Η λειτουργία stealth είναι μια κοινή πρακτική μεταξύ των start ups επιχειρήσεων, όπου η εταιρία διατηρεί τις δραστηριότητές της μυστικές από το ευρύ κοινό για διάφορους λόγους. Οι λόγοι αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν την προστασία της πνευματικής της ιδιοκτησίας δηλαδή, τις καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες ή προϊόντα που έχει αναπτύξει ή την αποφυγή παρενοχλήσεων και διασπάσεων που μπορεί να προκληθούν από τη δημοσιότητα ή την πίεση του ανταγωνισμού. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία μπορεί να εστιάσει στην ανάπτυξη και βελτίωση του προϊόντος ή της υπηρεσίας της χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις ή αντιγραφή των ιδεών της από ανταγωνιστές.

Το Gameplanner.AI ιδρύθηκε από τον Adam Cheyer, έναν από τους ιδρυτές της Siri που εξαγοράστηκε από την Apple, και εργάστηκε δίπλα στον Steve Jobs. Ο Cheyer αργότερα συνίδρυσε τη Viv Labs, η οποία θα γινόταν το θεμέλιο για τον φωνητικό βοηθό της Samsung.

Αυτή η συμφωνία είναι η πρώτη εξαγορά της Airbnb από το 2019 και θα μπορούσε να κεντρίσει κάποιο ενδιαφέρον στη Wall Street σχετικά με το εάν η στρατηγική συγχωνεύσεων και εξαγορών της Chesky αλλάζει δυνητικά καθιστώντας την Airbnb πιο ελκυστική. Η εταιρεία είναι κερδοφόρα με βάση τα GAAP και κατείχε 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ρευστά στοιχεία ενεργητικού στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, η Google βρίσκεται σε συνομιλίες για να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε μια άλλη startup τεχνητής νοημοσύνης, την Character.AI, η οποία τον Μάρτιο συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τον Andreessen Horowitz. Η startup επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν εικονικούς χαρακτήρες ή να συνομιλούν με εκδόσεις AI διασημοτήτων όπως ο Elon Musk ή ο Albert Einstein.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024