Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαTIS: τα κορυφαία 40 startups που επηρεάζουν παγκοσμίως τον τουριστικό κλάδο
Τεχνολογία

TIS: τα κορυφαία 40 startups που επηρεάζουν παγκοσμίως τον τουριστικό κλάδο

Ψηφιακό δίδυμο για ξενοδοχεία, λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και βιώσιμη ενοικίαση αυτοκινήτων, τα βραβευμένα προγράμματα στο Touristech Startup Fest 2023

Στο πλαίσιο του Touristech Startup Fest 2023, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το TIS – Tourism Innovation Summit, αναγνωρίστηκαν δώδεκα startups από χώρες όπως η Ισπανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Το εν λόγω συνέδριο έχει καθιερωθεί ως το κύριο γεγονός για τον τουριστικό και τεχνολογικό επιχειρηματικό κόσμο, με πάνω από 4.000 αιτήσεις από startups.

Κατα τη διάρκεια του συνεδρίου, επιλέχθηκαν 40 startups ως φιναλίστ για να πραγματοποιήσουν τις παρουσιάσεις τους, στοχεύοντας στην κατάκτηση εταιρειών και επενδυτών από διάφορα τμήματα του τουριστικού κλάδου: Κανάλια Διανομής, Προορισμοί, Φιλοξενία, Κινητικότητα & Ταξίδια, Δραστηριότητες & Αναψυχή και MICE. Φέτος, δώδεκα startups κέρδισαν βραβεία σε διάφορες κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση της iUrban, που αναδείχθηκε με το βραβείο Andalucía LAB για την πλατφόρμα τουρισμού Ciceron, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και το ChatGPT για την προσωποποίηση της τουριστικής εμπειρίας. Λειτουργεί σαν μια τουριστική υπηρεσία 24/7 σε περισσότερες από 94 γλώσσες.

Το Hotelverse κέρδισε το βραβείο CaixaBank με ένα έργο που επαναπροσδιορίζει το μοντέλο κράτησης δωματίων και ξενοδοχειακών υπηρεσιών: ένα ψηφιακό δίδυμο του ξενοδοχείου που επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν πλήρη έλεγχο της κράτησής τους, από την πτήση πάνω από το ξενοδοχείο έως την εξερεύνηση των εγκαταστάσεων του.

Η BuscoExtra βραβεύτηκε με το La Fábrica de Sevilla Award, προσφέροντας ξενοδοχείων τεχνολογικές λύσεις που τους επιτρέπουν να προσλάβουν εργαζόμενους εντός 2 ωρών, περιλαμβανομένων όλων των διαδικασιών εγγραφής και υπογραφής της σύμβασης, σε οποιοδήποτε μέρος της Ισπανίας.

Τα αποτελέσματα του Touristech Startup Fest 2023 αποδεικνύουν την αδιάλειπτη καινοτομία που συμβαίνει στον τομέα του τουρισμού και της τεχνολογίας, προσφέροντας πολύτιμες ενδείξεις για επενδυτές και επαγγελματίες του κλάδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024