Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑνοδική πορεία σημειώνουν οι Μινωικές Γραμμές

Ανοδική πορεία σημειώνουν οι Μινωικές Γραμμές

Τα χαρακτηριστικά της χρονιάς που διανύουμε είναι η μειωμένη τουριστική κίνηση, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις που υπήρχαν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και η εκρηκτική πορεία της τιμής των καυσίμων, που […]

Τα χαρακτηριστικά της χρονιάς που διανύουμε είναι η μειωμένη τουριστική κίνηση, παρά τις αισιόδοξες<...> προβλέψεις που υπήρχαν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και η εκρηκτική πορεία της τιμής των καυσίμων, που επιβαρύνει υπέρογκα τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων όλων γενικά των εταιριών και περιορίζει τα λειτουργικά τους κέρδη.

Παρά τους αρνητικούς όμως αυτούς παράγοντες, οι Μινωικές Γραμμές, εφαρμόζοντας αυστηρά τη στρατηγική που έχει χαράξει η διοίκηση, κατάφεραν, το α’ εξάμηνο 2004 να συνεχίσουν την ανοδική πορεία των οικονομικών μεγεθών και να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την οργανική κερδοφορία της εταιρείας.

Η σημαντική βελτίωση που παρατηρείται στο επίπεδο των λειτουργικών κερδών αλλά και στο επίπεδο του τελικού οικονομικού αποτελέσματος οφείλεται στη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων των πλοίων (παρά την αύξηση της τιμής των καυσίμων) καθώς επίσης και στη μεγάλη μείωση που επιτεύχθηκε στις δαπάνες, στους τομείς της διοικητικής λειτουργίας και της λειτουργίας διάθεσης του προϊόντος.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 2,2% και ανήλθε σε 79,5 εκατ. ευρώ έναντι 77,8 εκατ. ευρώ του περσινού εξαμήνου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) έφτασαν τα 19,4 εκατ. ευρώ έναντι 13,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 48,2% σε σχέση με πέρυσι. Το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας βελτιώθηκε σημαντικά κατά 7,6 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 24,4% από 16,8%. Σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος η ζημία, περιορίστηκε αισθητά από τα 12,6 εκατ. ευρώ το 2003 σε μόλις 3,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2004.

Στο επίπεδο του ομίλου ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 2,1% και ανήλθε σε 79,8 εκατ. ευρώ έναντι 78,1 εκατ. ευρώ του περσινού εξαμήνου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) έφτασαν τα 19,5 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα κατά 48,6% σε σχέση με πέρυσι. Σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος η ζημιά, περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό, από 14,2 εκατ. ευρώ το 2003 σε 7,1 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2004. Η διαφορά σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος, σε σχέση με εκείνο της μητρικής εταιρείας, οφείλεται στη ζημιά της Hellas Flying Dolphins, καθώς η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται σε μια αγορά με έντονη εποχικότητα.

Αδριατική – Αύξηση μεριδίων αγοράς

Τα μερίδια που κατέχουν οι Μινωικές Γραμμές στην αγορά Ελλάδας – Ιταλίας βελτιώθηκαν σημαντικά, παρά τη μικρή μείωση στη διακίνηση επιβατών και οχημάτων στο σύνολο των γραμμών της Αδριατικής. Η αύξηση της εμπορευματικής κίνησης συνεχίστηκε για μια ακόμα χρονιά, αντανακλώντας την ισχυρή θέση που κατέχει η Αδριατική στις μεταφορές από τη χώρα μας προς την Ευρώπη και αντίστροφα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024