Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑπάντηση της Minoan Flying Dolphins για το πρόστιμο μαμούθ

Απάντηση της Minoan Flying Dolphins για το πρόστιμο μαμούθ

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, πρόστιμο ύψους 3,7 δισ. δρχ και πρόταση διάσπασης της ναυτιλιακής εταιρίας Minoan Flying Dolphins, MFD, προτείνει η γραμματεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην γνωμοδότησης της. Συγκεκριμένα, η […]

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, πρόστιμο ύψους 3,7 δισ. δρχ και πρόταση διάσπασης της ναυτιλιακής εταιρίας Minoan<.> Flying Dolphins, MFD<.>, προτείνει<...> η γραμματεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην γνωμοδότησης της.

Συγκεκριμένα, η γραμματεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που εξέτασε την υπόθεση της Minoan Flying Dolphins διαπίστωσε ότι η εταιρία έχει υποπέσει σε 42 παραβάσεις του νόμου περί ανταγωνισμού, που αφορούν την εξαγορά άλλων εταιριών χωρίς να ενημερωθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην συνέχεια την υλοποίηση των συγχωνεύσεων αυτών χωρίς την έγκριση της Επιτροπής, γεγονός που διαμόρφωσε μονοπώλιο στο Αιγαίο.

Η Minoan Flying Dolphins απαντώντας στα δημοσιεύματα δηλώνει ότι αποτελεί αρχή της εταιρίας να μην σχολιάζει εισηγήσεις ή αποφάσεις των αρμοδίων κρατικών αρχών. Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι "με την ενδελεχή μελέτη των δύο εισηγήσεων, από την Διοίκηση της εταιρίας και τους νομικούς της συμβούλους, θα είμαστε σε θέση μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, με αποκρυσταλλωμένη νομική προσέγγιση, να αξιολογήσουμε, εκτιμήσουμε και αντικρούσουμε όλα τα τυχόν ζητήματα που θίγονται στις εισηγήσεις αυτές, προκειμένου να συμβάλουμε προς την ορθή εξέταση του όλου θέματος που θα συζητηθεί κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού".

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η υπόθεση του μονοπωλίου έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από τις 14 Φεβρουαρίου 2000, για τις εξαγορές άλλων ναυτιλιακών επιχειρήσεων που είχαν κάνει οι Μινωικές Γραμμές, εκπρόσωπος των οποίων υποστήριξε ότι οι όποιες εξαγορές πραγματοποιούνται από την Minoan Flying Dolphins της οποίας οι Μινωικές Γραμμές δεν είχαν τον έλεγχο. Τότε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ζήτησε στοιχεία από την Minoan Flying Dolphins. Οι παραβάσεις που αναφέρουν τα δημοσιεύματα είναι 2 στην περιοχή του Αργοσαρωνικού και 40 στο Αιγαίο και αφορούν μη γνωστοποίηση εξαγοράς εταιριών και εκτέλεση τους χωρίς έγκριση, προτείνοντας παράλληλα να 'σπάσει΄ το μονοπώλιο με την διάσπαση της ναυτιλιακής εταιρίας Minoan Flying Dolphins.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024