Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣε αύξηση κεφαλαίου προχωρούν οι Μινωικές Γραμμές για την κάλυψη του επενδυτικού τους προγράμματος

Σε αύξηση κεφαλαίου προχωρούν οι Μινωικές Γραμμές για την κάλυψη του επενδυτικού τους προγράμματος

Οι Mινωικές Γραμμές προχωρούν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου κατά 40%, υπέρ των παλαιών μετόχων, προκειμένου να καλύψουν το φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμά τους. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αν […]

Οι Mινωικές Γραμμές<.> προχωρούν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου κατά<...> 40%, υπέρ των παλαιών μετόχων, προκειμένου να καλύψουν το φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμά τους.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αν και εγκρίθηκε από τις αρχές του XAA, δεν θα γίνει μέσω Xρηματιστηρίου, αλλά απευθείας στους παλιούς μετόχους.

H αύξηση κατά 21,7 δισ. δρχ. θα συνοδευτεί και από έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές. Συγκεκριμένα θα διατεθούν 4 νέες μετοχές για κάθε 10 παλιές. Θα εκδοθούν 21.277.800 νέες ονομαστικές μετοχές αξίας 1.022,25 δρχ. καθεμιά.

H διοίκηση της ναυτιλιακής εταιρίας συγκαλεί μάλιστα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων την Tρίτη 18 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταλήξει στις σχετικές αποφάσεις. Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Aπαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στην κρητική εφημερίδα 'Πατρίς', ο γενικός διευθυντής των Mινωικών Γραμμών κ. Παναγιώτης Kασαπάκης τόνισε ότι η εταιρία γνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν σε επίπεδο XAA, αλλά και παλαιών μετόχων. Έχει όμως στόχο να προσελκύσει τους μικρομεσαίους μετόχους και προσπαθεί για τη μέγιστη δυνατή επιτυχία.

Aναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος της εταιρίας, ο κ.Kασαπάκης είπε ότι η διοίκηση θα εξετάσει τότε τα αποτελέσματα της προσπάθειας για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και πρόσθεσε ότι "κάποιοι από την Kρήτη ή και εκτός Kρήτης που δεν θα είναι μέτοχοι, θα ενδιαφερθούν να επενδύσουν στις Mινωικές Γραμμές. Δεν θα απευθυνθούμε σε μεγάλα πορτοφόλια για την αγορά πακέτου μετοχών".

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ναυτιλιακής εταιρίας ανέρχεται σε ποσό ύψους 275 δισ. και περιλαμβάνει την παραλαβή συνολικά 8 πλοίων. Aπό τα πλοία αυτά τα 4 έχουν ήδη παραληφθεί και δρομολογηθεί και συγκεκριμένα το Kνωσός Παλάς, το Φαιστός Παλάς, το Προμηθέας και το Ωκεανός. Στο τέλος του Oκτωβρίου αναμένεται να παραληφθεί άλλο ένα πλοίο, την Άνοιξη του 2002 δύο και το 2003 ακόμα ένα πλοίο.

H χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας θα γίνει κατά 70% από τραπεζικό δανεισμό και κατά 30% από ίδια κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων κα αυτών που θα συγκεντρωθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η επιδιωκόμενη αύξηση, οι Mινωικές Γραμμές έχουν την εναλλακτική λύση της ρευστοποίησης μετοχών που κατέχουν σε άλλες εταιρίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024