Τελευταία νέα
HomeΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣτη Βουλή και πάλι το θέμα των υδροπλάνων

Στη Βουλή και πάλι το θέμα των υδροπλάνων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε χτες ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β΄ Αθηνών, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, με θέμα τη σύνδεση των νησιών […]

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε χτες ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β΄ Αθηνών, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, με θέμα τη σύνδεση των νησιών με τα υδροπλάνα<...>και τη δημιουργία 33 υδατοδρομίων.

«Μέχρι πρόσφατα” υποστήριξε ο κ. Αϊβαλιώτης, “ακούγαμε εξαγγελίες για την ίδρυση 33 υδατοδρομίων και την έναρξη πτήσεων με υδροπλάνα ώστε να συνδεθούν απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας με υδροπλάνα, τα οποία θα προσφέρουν χαμηλούς ναύλους κλπ.”.

Κατόπιν τούτου, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς:

  1. Πόσες εταιρίες με υδροπλάνα εκτελούν σήμερα πτήσεις στην Ελλάδα, με ποιους προορισμούς και με ποια συχνότητα και πόσα υδατοδρόμια υπάρχουν;
  2. Γιατί δεν δημιουργήθηκαν τα υδατοδρόμια που είχαν εξαγγελθεί και γιατί δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανάπτυξη δρομολογίων με υδροπλάνα με πολλές εταιρίες, ώστε να συνδεθούν τα νησιά μας μεταξύ τους και με την ηπειρωτική χώρα και να υπάρξουν χαμηλοί ναύλοι για τους επιβάτες;»

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024