Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠαρουσία του Βορείου Αιγαίου ως ελκυστικού προορισμού κρουαζιέρας στην 62η Συνέλευση MedCruise
Κρουαζιέρα

Παρουσία του Βορείου Αιγαίου ως ελκυστικού προορισμού κρουαζιέρας στην 62η Συνέλευση MedCruise

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις εταιρείες: Costa Cruises, Holland America Line, Ponant Yacht Cruises, Grand Circle Cruise Line, Carnival UK (P&O Cruises & Cunard), Princess Cruises, Silversea Cruises, Sea Dream Yacht Club, Four Seasons Yachts και Swan Hellenic Cruises.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε μέσω του ειδικού συνεργάτη της για την Λέσβο κ. Ιωάννη Μπρα και της εταιρείας Five Senses Consulting, στην 62η Γενική Συνέλευση της MedCruise – του μεγαλύτερου παγκόσμιος οργανισμού λιμανιών – που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα το διάστημα 23-27 Μαΐου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις και παρουσιάστηκε ξανά η Λέσβος ως προορισμός κρουαζιέρας με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Μέσα από δομημένες παρουσιάσεις για κάθε κατηγορία εταιρειών κρουαζιέρας (Contemporary, Premium & Luxury), αναπτύχθηκαν οι σημαντικές δυνατότητες εκδρομών, καθώς πλέον είναι πολύ σημαντικό για τις εταιρείες να έχουν πολλές επιλογές, κάτι που το νησί διαθέτει.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις εταιρείες: Costa Cruises, Holland America Line, Ponant Yacht Cruises, Grand Circle Cruise Line, Carnival UK (P&O Cruises & Cunard), Princess Cruises, Silversea Cruises, Sea Dream Yacht Club, Four Seasons Yachts και Swan Hellenic Cruises.

Η παρουσία στην MedCruise ήταν το τρίτο σημαντικό γεγονός που συμμετείχε η Λέσβος ως προορισμός κρουαζιέρας φέτος, καθώς προηγήθηκε η συμμετοχή στο Posidonia Cruise Forum που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25-26 Απριλίου, αλλά και στη μεγαλύτερη έκθεση και συνέδριο κρουαζιέρας παγκόσμιος το SeaTrade Cruise Global, που πραγματοποιήθηκε στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ το διάστημα 27-30 Μαρτίου.

Η συμμετοχή του κ. Μπρα και στα δύο συνέδρια της MedCruise, ως ομιλητής στο πάνελ για την προσβάσιμη κρουαζιέρα, αλλά και της Seatrade Global ως πρεσβευτή και ως συντονιστή τεσσάρων πάνελ, έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν συζητήσεις για την ευρύτερη περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «H προσπάθειά μας για την ανάδειξη της κρουαζιέρας στο νησί της Λέσβου είναι συνεχής και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η θετική συμμετοχή μας στα μεγαλύτερα γεγονότα του κλάδου, όπου πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν συναντήσεις και συζητήσεις με όλες τις εταιρείες στόχους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί στις εταιρείες το βιβλίο εκδρομών του προορισμού Λέσβου (Lesvos Cruise Excursion Book) που θα ολοκληρώσει τον φάκελο που δίνουμε στις εταιρείες. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με σταθερά στρατηγικά βήματα μιλάει στα κέντρα αποφάσεων και επαναφέρει την Λέσβο στον χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας».

Τον προσεχή Σεπτέμβριο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα δώσει το «παρών» και στην ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας, Seatrade Europe.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023