Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΤι φόρο επιβάλλει η Λισαβόνα “με το έτσι θέλω” στους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων
Κρουαζιερόπλοια

Τι φόρο επιβάλλει η Λισαβόνα “με το έτσι θέλω” στους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων

Το λιμάνι της Λισαβόνας πρόκειται να επιβάλει φόρο σε όλους τους επισκέπτες των κρουαζιεροπλοίων που πιάνουν στο λιμάνι από το 2024.

Από τον Ιανουάριο του 2024, το λιμάνι της Λισαβόνας επιβάλλει τουριστικό φόρο 2 ευρώ για κάθε επιβάτη κρουαζιέρας, σύμφωνα με την Αρχή Λιμένος της Λισαβόνας. Οι γραμμές κρουαζιέρας θα είναι υπεύθυνες για την εκταμίευση της πληρωμής μέσω της πλατφόρμας Janela Única Logística.

Η Λιμενική Αρχή δήλωσε ότι ακόμη επεξεργάζεται διαδικασία για πληρωμές φόρων με το Δημοτικό Συμβούλιο της Λισαβόνας, ενώ με αυτή τη διαδικασία προβλέπονται ετήσια έσοδα από φόρους κρουαζιέρας περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Η Λιμενική Αρχή είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά στην CLIA τα σχέδια της για φόρο στις κρουαζιέρες ανά επιβάτη πριν από αρκετούς μήνες, ενώ ο δήμαρχος της Λισαβόνας επέκρινε πρόσφατα την αντίθεση των γραμμών κρουαζιέρας στον φόρο.

Είναι πραγματικά ντροπή να υπάρχει τόσο μεγάλη αντίσταση εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας για να πληρώσουν αυτόν τον τουριστικό φόρο“, δήλωσε ο Carlos Moedas, και απείλησε με περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια εάν συνεχίσουν να ασκούν κριτική στο σχέδιο.

Από τον Ιανουάριο, έχω ήδη ανακοινώσει ότι αν δεν το κάνουν, θα κάνω την είσοδο του κάπως δύσκολη. Μπορώ να εμποδίσω την κινητικότητα των ίδιων των λεωφορείων και θα το κάνω αν δεν πληρώσουν”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024